ایکون
قالب اکسترا
120 وبسایت آماده شرکتی و فروشگاهی
فقط با 1,159,000 تومان
مشاهده و خرید
آموزش سئو

بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

بیایید با یک مثال شروع کنیم اگر یک فروشگاه فیزیکی داشته باشید همه افرادی که به فروشگاه شما مراجعه می کنند محصولی از سایت شما خریداری نمی کنند یک سری افراد هستند که قیمت را چک می کنند، افرادی هستند که میخواهند با محصولات آشنا شوند و… وب سایت هم همینطور است افرادی که از نتایج گوگل به سایت شما سر میزنند، ممکن است مقالات را بخوانند، بر روی لینک ها کلیک کنند و صفحات دیگر را مشاهده کنند یا اگر فروشگاه اینترنتی دارید چندین محصول را مشاهده یا با هم مقایسه کنند و در انتها ممکن است خرید کنند این ها اقداماتی است که معمولا شما میخواهید کاربران هنگام ورود به سایت انجام دهند اما اگر کاربران بدون هیچ اقدامی سایت را ببندند در این صورت یک بانس یا پرش اتفاق افتاده است.

2
16 فروردین 1400
آخرین بروزرسانی: 12 تیر 1403

بانس ریت چیست؟

Bounce Rate یا نرخ پرش یکی از اصطلاحات رایج دیجیتال مارکتینگ است و  به طور خلاصه یعنی نسبت کاربرانی که سایت شما را ترک می کنند به کل کاربرانی که وارد سایت شما می شوند. اگر کاربر وارد سایت شود و هیچ تعاملی با وب سایت شما نداشته باشد یک پرش یا Bounce اتفاق افتاده است.

نرخ پرش برای تمام سایت ها یک مقدار ثایت نیست مثلا اگر شما یک سایت تک صفحه دارید نسبت به یک سایت فروشگاهی یا خبری مقدار این شاخص متفاوت است. بر خلاف باور دیگران بانس ریت تاثیری بر روی سئو ندارد و  گوگل از چنین فاکتوری استفاده نمی‌کند. بانس ریت فقط شاخصی برای تحلیل میزان تعامل کاربران است مقدار نرخ پرش قابل دستکاری است و تکنیک‌های کلاه سیاه وجود دارد که با آن‌ ها می‌‌توان بازدید و تعامل مصنوعی ایجاد کنید. به همین دلیل گوگل اخیرا نرخ Engagement را جایگزین این شاخص کرده است.

بانش ریت چیست. چزور نرخ انگیجمنت را افزایش دهیم

نرخ Engagement چیست؟

منظور از نرخ Engagement میزان تعامل کاربران با سایت شماست و شامل تعداد لایک، تعداد کامنت و نظرات و اشتراک گذاری محتوای شماست. زمانی که کاربران وارد سایت شما می شوند در صورتی که از محتوای خوبی داشته باشید کاربران زمان بیشتری را در سایت شما باقی می مانند، بر روی لینک ها کلیک می کنند و تعداد صفحاتی که از سایت شما بازدید می کنند افزایش می یابد. بنابراین برای وب سایت ها نرخ تعامل میزان حضور افراد در سایت ، تعداد پیوندهایی که کلیک می کنند و بین صفحات مختلف جابه جا می شوند و کانت هایی است که قرار می دهند.

بانس ریت یا نرخ پرش سایت چگونه محاسبه می‌شود؟

آسان‌ترین راه بررسی نرخ پرش استفاده از گوگل آنالیتیکس است با مراجعه به بخش Audience > Overview می توانید نرخ پرش سایت را مشاهده نمایید. البته اگر بخواهید نرخ پرش واقعی تری را داشته باشید بهتر است از تگ منیجر استفاده کنید. با تگ منیجر تا تعامل‌های کاربر را واقعی‌ تر ثبت کنید. برای محاسبه نرخ پرش معمولا دو فاکتور Session و Hit استفاده می شود.

  • سشن (session): فعالیت‌های کاربران در دوره زمانی کوتاه در سایت است.
  • هیت (Hit):  هر کاری که کاربر درسایت انجام می‌دهد و گوگل انالیتیکس آن را ثبت می‌کند

بانس یعنی سشنی که فقط یک هیت دارد و نرخ پرش یعنی نسبت سشن‌ های با یک هیت به کل سشن‌ های سایت در یک دوره زمانی.

 اهمیت کاهش بانس ریت چیست؟

بانس ریت در واقع به این معنی است که شما نتوانسته اید رضایت کاربر را جلب کنید بنابراین می توانید از طریق یک سری محتوا  کاربر را ترغیب کنید به صفحه های دیگر سایت هم سر بزند. اگر بتوانید به خوبی کاربران را در سایت درگیر کنید یا میزان Engagement سایت خود را افزایش دهبد میزان بانس ریت سایت شما کاهش میابد و می توانید مشتریان بیشتری را برای سایت خود جذب کنید. نرخ پرش به عنوان فاکتوری برای رتبه‌ بندی سایت استفاده نمی‌ شود و تاثیری در سئوی سایت ندارد اما به شما در بهینه سازی سایتتان کمک می کند تا میزان خروج از سایتتان را کاهش دهید.

کاهش بانس ریت

اگر به بانس ریت توجه نکنید و اصولی که برای کاهش بانس ریت هستند را در سایت اعمال نکنید کاربران هم کمتر به سایت شما مراجعه می کنند در واقع دانستن میزان Bounce Rate یک زنگ هشدار برای شماست تا سایتتان را بهینه کنید چرا که افزایش بازدیدکنندگان سایت به روش های غیر ارگانیک و با تبلیغات کاری ندارد مهم این است که کاربر با سایت شما درگیر شود و نرخ Engagement افزایش یاید و کاربر را از یک بازدیدکننده به یک کاربران هدفمند تری تبدیل کنید.

برای کاهش دادن نرخ پرش کاربران باید نرخ Engagement افزایش دهید روش های زیادی وجود دارد برای افزایش نرخ اینگیجمنت وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

 

با دنیای جذاب دیجیتال مارکتینگ دارای بخش های مختلفی است با سایر اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ در مقالات CTR و  Impression آشنا شوید.

روش های کاهش بانس ریت سایت

طبق بررسی های انجام شده نرخ پرش باید زیر 40% باشد و نرخ پرش بالاتر از 55-65% یعنی حتما نیاز به بهینه ‌سازی دارید. اگر نرخ پرش سایت شما بالاتر از 90% یا کمتر از 20% باشد، احتمالا مشکلی در سایت شما وجود دارد. در این بخش می خواهیم روش هایی برای کاهش بانس ریت معرفی کنیم.

bounce rate چیست؟ روش های کاهش نرخ پرش

1. افزایش سرعت سایت

سرعت سایت همیشه فاکتور مهمی است و یکی از مهم ترین فاکتور های سئو سایت که گوگل بر روی آن بسیار حساس سرعت سایت است، شما باید این مورد را در سایت بسیار مورد توجه قرار دهید تا بتوانید سریعا سایت خود را برای کاربران لود کنید، روش های زیادی هم برای افزایش سرعت سایت است که تا حد زیادی سرعت سایت خود را افزایش دهید.

در مقاله بهترین ابزارهای بررسی و تست سرعت با 10 ابزار کاربردی تست سرعت سایت آشنا شوید.

سرعت سایت در بانس ریت سایت هم بسیار تاثیر بالایی دارد و می تواند در مشارکت کردن کاربران بسیار تاثیر داشته باشد، سعی کنید حتما در اولین قدم برای کاهش بانس ریت سرعت سایت خود را افزایش دهید تا کاربران زمان زیادی را برای لود شدن سایت نگذارند.

تاثیر سرعت بر نرخ پرش Bounce Rate 

choosearea
برای افزایش سرعت سایت می توانید از افزونه های مختلفی استفاده کنید در مقاله بهترین افزونه افزایش سرعت وردپرس کدام است؟ به طور کامل به معرفی این افزونه ها پرداخته ایم.

2.  تجربه کاربری جذاب و آسان

برخی از سایت ها هستند که منو های خیلی شلوغ و نامرتب دارند و یا در بخش ساید بار خیلی حرفه ای عمل نکرده اند که باعث می شود کاربران در سایت گم شوند و نتوانند به خوبی از بخش های مختلف استفاده کنند. یکی از عواملی که ممکن است بر روی بانس ریت سایت شما تاثیر داشته باشد نحوه طراحی سایت شما است. استفاده از رنگ مناسب در طراحی سایت و ایجاد تجربه کاربری با روش های مختلف مانند ایجاد ناوبری مناسب، فراهم کردن دسترسی راحت در سایت و کمک به کاربران تا بتوانند بدون دردسر از سایت شما استفاده کنند و به راحتی به بخش های مختلف دسترسی داشته باشند موجب بهبود تجربه کاربری در سایتتان می شود. یکی دیگر از عوامل موثر در تجربه کاربری، سرعت تعامل کاربر با سایت است. شناخت پارامتر INP و روش های بهبود آن می تواند کمک بسزایی در جهت بهتر کردن تجربه کاربری سایت شما بکند.

3. ایجاد لندینگ های هدفمند

لندینگ ها هم در کاهش نرخ بانس ریت تاثیر دارند و اگر شما بتوانید به استفاده از روش هایی یک سری لندینگ پیج برای بخش های مختلف سایت طراحی کنید میتوانید کاربران را ترغیب کنید تا به بخش های دیگر سایت هم مراجعه کنند و نرخ مشارکت بیشتری در سایت به جا بگذارند.

برای آشنایی با انواع لندینگ پیج و روش های ساخت لندینگ پیج مقاله لندینگ پیج چیست؟ را مطالعه کنید.

4.  استفاده از ویدئو

یکی از راه های افزایش نرخ اینگیجمنت است تستفاده از ویدئو است، ویدئو همیشه در محتوا ها و سایت تاثیر زیادی داشته و اگر بتوانید ویدئو در سایت قرار دهید کاربران ترغیب می شوند که ویدئو را  مشاهده کنند و این یک نرخ مشارکت خوبی در سایت برای شما به جا خواهد گذاشت.

5. پشتیبانی آنلاین

اگر توانایی آنلاین بودن همیشگی را دارید بهتر است یک بخش چت آنلاین در سایت خود راه اندازی کنید تا کاربران از طریق آن بتوانند با شما صحبت کنند و سوالات خود را درباره محصولات و یا بخش های مختلف سایت از شما بپرسند، این مورد هم برای کاهش نرخ بانس ریت میتواند مفید باشد.

6. تولید محتوا حرفه ای

محتوا حرفه ای و جامع می تواند به مشارکت کاربران در سایت بسیار کمک کند شما باید با محتوا با کیفیت بتوانید کاربران را درگیر سایت کنید که ترغیب شوند از محصولات و خدمات شما استفاده کنند و  نرخ Engagement را افزایش دهید و یا به شیوه های درست لینک سازی از طریق محتوا لینک سازی انجام دهید و بخش های مختلف را به هم وصل کنید.

در این مقاله سعی داشتیم که شما را با نرخ پرش یا Bounce Rate و روش های کاهش بانس ریت و افزایش Engagement آشنا کنیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و بدانید نرخ پرش یا Bounce Rate چیست  اگر سوالی درباره بانس ریت دارید میتوانید از قسمت نظرات همین مقاله با ما در میان بگذارید.

7. آسان کردن ثبت نام کاربران

به نظر شما ثبت نام با ایمیل آسان تر است یا با شماره تلفن؟

قطعا با شماره تلفن، چرا که امروزه اکثر افراد از شماره موبایل بیشتر استفاده می‌کنند تا ایمیل، یکی از موارد مهم برای بالا رفتن نرخ پرش سخت بودن مراحل ثبت نام است که میتوانید با افزونه هایی مانند دیجیتس این مورد را بهبود ببخشید.

افزونه دیجیتس یک پلاگین محبوب وردپرسی است که عضویت با شماره موبایل را برای کاربران فراهم می‌کند. با این افزونه کاربران نیازی به ایمیل برای ثبت‌‍ نام ندارند و به سادگی می‌توانند با ورود با شماره موبایل و تایید کد ارسالی وارد سایت شوند.

زهرا غفاری | کارشناس سئو
زهرا غفاری | کارشناس سئو
مهندسی نرم افزار و کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک خوندم و 4 ساله که وردپرس و سئو کار می کنم. یادت باشه اگر امید داشته باشی هیچ وقت دیر نیست.
مقالات مرتبط
بنر
آموزش رایگان سئو وردپرس
در این مقاله با آموزش وردپرس رایگان مواردی مانند تنظیمات پیشخوان وردپرس، نصب افزونه‌های وردپرس، سئو داخلی، خارجی و تکنیکال را آموزش می‌دهیم تا با هزینه کم و انجام تمام اقدامات برای سئو سایت به رتبه های برتر نتایج گوگل دست پیدا کنید.
بنر
چک لیست سئو وردپرس؛ نکات عملی برای رسیدن به رتبه 1
برای رسیدن به رتبه اول نتایج گوگل باید یک سایت بهینه برای موتورهای جستجو داشته باشید. در این مقاله چک لیست سئو 2023 برای سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال را آماده کرده ایم، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بنر
آموزش رنک مث؛ تنظیمات صفر تا 100 کاملا کاربردی
در آموزش رنک مث، شما را با نحوه نصب و راه اندازی آن آشنا خواهیم کرد تا بتوانید براحتی اصلی ترین تنظیمات سئو را برای سایت وردپرسی خود انجام دهید.
بنر
آموزش ساخت رایگان اکانت ماز پرو Moz Pro
به کمک اکانت MOZ Pro می توانید از آخرین تغییرات قوانین و نکات سئو خبر دار شوید، کمپین های کنترل استراتژی سئو تعیین کنید، عملکرد رقبای خود را رصد کنید، نقاط ضعف و قدرت خود را بیشتر بشناسید و جایگاه بهتری در موتور جستجو بدست آورید. در ادامه با آموزش ساخت اکانت Moz Pro با ما همراه باشید.
2 دیدگاه