تنها مرجع قانونی عرضه قالب و افزونه در ایران ...
استفاده از cms ها برای طراحی سایت بسیار گسترش یافته است .طبق آمار ها محبوبترین و بیشترین استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس می باشد. در اینجا آموزش نصب وردپرس را بروی هاست سی پنل و لوکال هاست یا سرور مجازی آورده شده است. بخاطر قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی و با ارائه قالب های وردپرس مختلف و همچنین سئو پذیر بودن به یکی از سیستم های مدیریت محتوای پر طرفدار بدل شده است.
شروع نصب وردپرس، دانلود آن از مخزن فارسی است. دانلود وردپرس فارسی آخرین ورژن
در این آموزش به نصب وردپرس روی cpanel، localhost و دایرکت ادمین پرداخته شده است. در صورتیکه به هر کدام از آنها نیاز دارید می توانید روی لینک هر کدام در فهرست مطالب زیر کلیک کنید.
زمانی که شخصی مبتدی است با راه اندازی سایتی در محیط تستی می تواند مهارت هایی را کسب کند و یا اینکه طراح وبسایتی محتاط هستیم که میخواهیم کار بدون اشتباه و باگی را تحویل دهیم، در این مورد استفاده از محیط تستی بسیار کمک خواهد کرد . اینگونه که اول در محیط لوکال هاست مراحل را انجام داده سپس آن را به محیط اصلی انتقال می دهیم. لوکال هاست یک فضای محلی در کامپیوتر شخصی است که فضایی مانند هاست یا یک سرور واقعی را برای ما ایجاد میکند.
در این ویدئو آموزش نصب وردپرس را در لوکال هاست مشاهده می کنید. در ادامه آموزش تصویری نیز آورده شده است.
بعد از نصب برنامههای موردنیاز مانند زمپ یا ومپ سرور بر روی کامپیوتر کافیستت جهت دیدن آدرس وب سایت بر روی مرورگر خود عبارت http://localhost را تایپ کنید.
برای نصب وردپرس روی لوکال هاست مراحل زیر را دنبال کنید.
ما با برنامه زمپ این کار را شروع می کنیم. برنامه xampp را نصب و اجرا نموده و ماژول ها را در حالت استارت قرار می دهیم. برای اینکار کافی است بعد از نصب زمپ را اجرا کنید و بر روی دکمه start از ماژول های apache و mysql کلیک کنید. در تصویر زیر روش انجام آن نمایش داده شده است.
جهت دانلود زمپ می توانید از لینک زیر اقدام نمایید:
بعد از آن شما در نوار تسک منیجر می توانید ببینید که هر دو سرویس آپاچی و مای اس کیو ال اجرا شده اند.
بعد از اجرای زمپ نوبت به ایجاد دیتابیس می رسد. برای ایجاد یک پایگاه داده با اسم دلخواه در یکی از مرورگرهای ویندوز آدرس localhost/phpmyadmin را وارد کنید. در پنجره باز شده بر روی New کلیک کنید. نام پایگاه داده دلخواه را وارد کنید. سپس در کادر collection باید utf8_general_ci انتخاب کنید. این گزینه برای سازگاری داده های دیتابیس با زبان فارسی است.
برروی دکمه بزن بریم کلیک می کنیم.
8. نام پایگاه داده و نام کاربری (root) و رمز ( خالی بگذارید) را وارد می کنیم.
نصب وردپرس به سادگی انجام می شود. حال به آدرس http://localhost/rtl-theme/wp-admin/ رفته و وارد بخش مدیریت وردپرس شوید. به سادگی سایت خود را مدیریت کنید.
اما بهتر است مختصری در مورد دایرکت ادمین بدانیم. بهترین سیستم عامل برای وردپرس، هاست لینوکسی است و از میان پنل های آن، هاست cpanel و direct admin طرفداران بیشتری دارند. اگرچه دایرکت ادمین به لحاظ گرافیکی کمی ضعیف تر است؛ اما قیمت آن مناسب تر است. همچنین با امکان بک آپ گیری از Direct Adminn نگران از دست دادن اطلاعاتتان به هر دلیلی نباشید. با این مقدمه کوتاه، نصب قالب وردپرس در دایرکت ادمین را شروع می کنیم.
نکته در برخی از هاستینگ ها می توانید با ارسال تیکت درخواست تغییر پنل کاربری خود از دایرکت ادمین به سی پنل را داشته باشید.
بعد از خرید هاست دایرکت ادمین، با یوزر پسوردی که شرکت هاستینگ در اختیار شما قرار داده، وارد هاست خود شوید. File Manager را پیدا کرده و از بین گزینه های آن، روی public html کلیک کنید. این بخش روت اصلی هاست شماست.
مراحل کار به صورت خلاصه در زیر آمده:
1. آپلود فایل های وردپرس روی Direct Admin
2. Extract کردن فایل وردپرس
3. ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین
4. نصب وردپرس
در این پوشه، باید فایل وردپرس که در گام صفر از سایت وردپرس دانلود کرده اید، وارد کنید.
حتما متوجه شدید که در اینجا تأکید، روی دانلود آخرین نسخه وردپرس است. حتما برای جلوگیری از مشکلات امنیتی سعی کنید، وردپرس، قالب ها و افزونه های خود را به آخرین نسخه نگه دارید. نکته بعدی که بسیار مهم است، برای آپدیت یا دانلود وردپرس حتما از سایت اصلی آن (که در همین جا معرفی شده)، استفاده کنید تا از بروز مسائل امنیتی جلوگیری شود.
برای بارگذاری فایل ها، از دکمه upload file to current directory استفاده کنید. دقت کنید که این دکمه، مطابق تصویر زیر، در پایین بخش public_html است. در دایرکت ادمین به صورت همزمان می توانید چند فایل را با هم انتخاب کنید. از آنجایی که فعلا قصد داریم، فقط وردپرس خام را نصب کنیم؛ پس تنها یک فایل آپلود کرده ایم. در پایان هم دکمه upload files را برای شروع فرایند بارگذاری بزنید. همینطور که صفحه در حال لود مجدد است، در پایین سمت چپ، درصد آپلود فایل را هم می توانید مشاهده کنید.
در پایان پیغام موفقیت آمیز بودن را مشاهده می کنید. دکمه “Click here to go back” را بزنید تا به ادامه نصب وردپرس بپردازیم.
فایلی که در مرحله پیش روی دایرکت ادمین خود قرار داده اید، یک فایل زیپ بوده؛ برای نصب حتما باید آن را Extract کنید. دکمه این کار، روبروی فایل مورد نظر شما قرار دارد. پس آن را کلیک کنید. بعد از این کار 3 پوشه wp-admin،
wp-content، wp-includes و تعدادی فایل دیگر در اختیارتان قرار می دهد. اما همه در یک پوشه جداگانه به نام WordPress هستند که باید از آن خارج شوند.
اینجا به یک نکته دقت کنید: فایل های وردپرس حتما باید در ریشه هاست یعنی، public_html قرار گیرد. چون هر فایلی که ایجا قرار داده شود، با دادن آدرس سایت، بالا می آید. برای مثال فرض کنیم که آدرس سایت شما، www.test.com است. اگر فایل هایی که در پوشه وردپرس Extract شده اند را به public_html انتقال ندهیم، زمانی وردپرس بالا می آید که آدرس www.test.com/wordpress زده شود.
پس لازم است که تمامی فایل های مربوط به وردپرس را با استفاده از تیک روبروی آن از فولدر WordPress انتخاب کنید و دکمه Add to Clipboard را بزنید. حالا مجدد به پوشه public_html برگردید و در انتهای صفحه، دکمه Move Clipboard files here را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید.
هر کدام از سایت هایی که ایجاد می کنید، حتما باید یک دیتابیس داشته باشد. در این مرحله از نصب قالب وردپرس در دایرکت ادمین، باید ما هم برای سایت خود دیتابیس بزنیم. پس روی دکمه Home کلیک کنید و وارد پیشخوان اصلی شوید. دکمه MySQL Management را بزنید. از اینجا وارد بخش مدیریت پایگاه داده های خود در دایرکت ادمین می شوید. هر تعدادی پایگاه داده ایجاد کرده باشید در اینجا قابل مشاهده و مدیریت است.
برای ایجاد دیتابیس جدید، روی دکمه Create new Database کلیک کنید. در اینجا باید یک فرم ساده را پر کنید. اجازه بدهید کمی در مورد فیلد های این فرم توضیح دهیم.
بعد از ساخت وب سایت، حالا به مرحله اصلی نصب می رسیم. اینجا باید آدرس دامنه خود را در یکی از تب های مرورگر بزنید. بعد از این کار با تصویر زیر روبرو می شوید. توضیحات را به صورت کامل بخوانید و از این صفحه، دکمه “بزن بریم” را کلیک کنید.
از قبل اسم پایگاه داده ای که ثبت کرده ایم، به همراه رمز عبور، در جایی ذخیره کردیم. حالا وقت استفاده از آن است. اطلاعات دیتابیس را در فرم مخصوص آن وارد کنید. توجه داشته باشید که در فیلد میزبان پایگاه داده، اگر localhost کار نکرد، باید این اطلاعات را از سرویس میزبانی خود بگیرید.
نکته ی دیگری که از نظر امنیتی بسیار اهمیت دارد، پیشوند جدول است. همانطور که در تصویر می بینید، به صورت پیشفرض پیشوند جداول وردپرس، _wp است. جداول دیتابیس تمامی اطلاعات حیاتی سایت شما را در خود، جای داده؛ بنابراین ضرورت دارد که دست هکرها را از آن ها کوتاه کنید. پس بهتر است بجای انتخاب پیشوند پیشفرض وردپرس از یک پیشوند دلخواه استفاده کنید. این مورد هر چیزی می تواند باشد.
نکته: اگر بعد از زدن دکمه “فرستادن” خطایی مبنی بر عدم ارتباط با پایگاه داده مشاهده کردید، مبنی بر اینکه ارتباط درستی با پایگاه داده شما برقرار نشده؛ می توانید فایل wp-config یا wp-config-sample را چک کنید. کافی است بعد از انتخاب آن در فولدر public_html گزینه edit که روبرویش قرار گرفته را انتخاب کنید. از این فایل چک کنید که دیتابیس مورد نظر شما در این فایل به درستی ثبت شده باشد. مثل تصویر زیر:
خب تا اینجا کلیه اطلاعاتی که وردپرس برای نهایی کردن نصب وردپرس از شما خواسته شده، در فرم مورد نظر، را ثبت کردیم. حالا وقت آن است که سایر اطلاعات مثل عنوان سایت را وارد کنیم.
در مرحله بعد نصب قالب وردپرس در دایرکت ادمین، باید اطلاعات مهمی را وارد کنیم. اولین گزینه، تعریف عنوان سایت هست. همچنین ایجاد ادمین برای سایت. صفحه ای که اطلاعات را باید وارد کنید، مشابه تصویر زیر است.
فیلدهایی که در این صفحه باید تکمیل شوند:
یک گزینه دیگر که در پایین صفحه می بینید، نمایش به موتورهای جستجو است. اگر نمی خواهید سایت را تا نهایی شدن در معرض ایندکس موتورهای جستجو قرار دهید، تیک را نزنید و به راحتی وارد فرایند راه اندازی وردپرس شوید.
نکته: اگر از قالب های آماده استفاده می کنید محتوای لورم ایپسوم، دسته بندی و برچسب و محتواهای بدون ارزش و بدون ارتباط با کسب و کار شما در سایت وجود دارد. بنابراین قبل از پاکسازی و ایجاد برگه های خودتان حتما تیک این گزینه رابزنید تا سایت شما در گوگل ایندکس نشود.
نکته: لطفا از یوزر و پسورد مدیریت خود را admin انتخاب نکنید که کار هکر ها را ساده می کنید.
بعد از زدن دکمه راه اندازی وردپرس یک صفحه ی دیگر می بینید که به شما نشان می دهد، سایت شما راه اندازی شده. به همین سادگی.
برای نصب وردپرس روی هاست سی پنل می توانید مشابه دایرکت ادمین از file manager اقدام به ارسال فایل فشرده نصب وردپرس کنید. برای اینکار مطابق مراحل زیر پیش بروید.
1.بسته نصبی فشرده وردپرس فارسی را درون هاست خود آپلود کنید :
2. آن را از حالت فشرده خارج می کنیم:
3. مسیر EXTRAC فایل فشرده را وارد کنید :
4. حال وردپرس در شاخه روت ( public_html ) هاست شما در پوشه ای به نام wordpress استخراج شده است .
فایل های اکسترس شده را از پوشته وردپرس به روت منتقل کنید. برای اینکار وارد پوشه وردپرس شده سپس همه فایل ها را انتخاب و با راست کلیک کردن گزینه move را انتخاب و مسیر را به public_html تنها انتخاب کنید. اکنون با فراخوانی آدرس سایتتان می توانید وارد مراحل نصب وردپرس فارسی شوید.
5.اینجا باید اطلاعات دیتابیس خود را وارد کنید.
می توانید از آموزش ساختن دیتابیس در دایرکت ادمین استفاده کنید.
6. اگر اطلاعات را بدون خطا و به طور صحیح وارد کنید پیامی که دریافت می کنید این است:
7. نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید.
9. وردپرس شما با موفقیت روی هاست سی پنل شما نصب شد.
و تمام شد …
یکی از راه های ساده راه اندازی وب سایت با وردپرس استفاده از بسته نصب آسان است. با استفاده از این بسته های نصبی شما می توانید یک وب سایت دقیقا مشابه دموی قالب های راست چین داشته باشید. بنابراین نیازی به ایجاد برگه ها و درج تصاویر از ابتدا نیست.
قالب های دیجی کالا یکی از بهترین پوسته های فروشگاهی وردپرس هستند که با بسته نصب آسان ارائه شده اند.
برای ارسال دیدگاه شما باید وارد شوید!
ممنون از مقاله خوبتون من قصد داشتم وردپرس را روی لوکال هاست نصب کنم فیملی که قرار داه بودید خیلی ساده مراحل را گفته بود و فکر نمی کردم اینقدر سریع بشه وردپرس را نصب کرد