“اینکه کجا هستید مهم نیست، اینکه به کجا میروید تعیین کننده است.”
دنیل آدتنوجی
دیدگاه و تصویر ذهنی شما نقش بسیار مهمی در آغاز و ادامه کسب و کارتان بازی میکند. حتی کوچکترین کسب و کارها می تواند از قدرت اینترنت استفاده کنند تا کارآمدتر و سودآورتر شوند. کسب و کار اینترنتی محدود به راه اندازی سایت نیست و ما می توانیم از طریق شبکه های اجتماعی هم برای خودمان درآمد کسب کنیم. اما داشتن سایت بهترین روش است.
شخصی سازی و اضافه کردن امکانات، بررسی و تحلیل رفتار کاربر، اجرای برنامه های مارکتینگ در شبکه های اجتماعی محدود به قابلیت های آن است درصورتیکه در وب سایت هیچ کدام از این محدودیت ها وجود ندارد. اگر مالک کسب و کار فیزیکی هستید هم می توانید برای برندینگ، بازاریابی گسترده، حذف محدودیت مکانی و افزایش فروش یک سایت راه اندازی کنید. اما آیا همه کسب و کارها می توانند به صورت اینترنتی فعالیت کنند؟
قطعا بله! شاید تا چند سال پیش تصور خرید لباس و لوازم منزل دور از ذهن بود؛ اما امروزه با وجود محدودیت زمان، تنوع محصولات و اعتماد به فروشگاه های آنلاین تقریبا خرید تمام کالاها و خدمات به صورت اینترنتی انجام می شود.
گام های راه اندازی وب سایت کدام است؟
برای راه اندازی کسب و کار در ابتدا نیازی به دریافت مجوز نیست؛ اما دریافت نماد اعتماد و سامانه می تواند اعتماد کاربران شما را بیشتر جلب کند ضمن اینکه برای داشتن درگاه اینترنتی به دریافت نماد اعتماد نیاز است.
اما قبل از هر اقدامی برای راه اندازی سایت و استفاده از محصولات باید به نکاتی توجه داشت:
- اهدافتان را مشخص کنید!
در ابتدا باید مشخص کنید در چه حوزه ای قصد دارید فعالیت کنید؟ می خواهید چه محصولات یا خدماتی را به صورت اینترنتی بفروش برسانید؟ این بخش مهمترین و سنگ بنای کسب و کار شماست. سعی کنید در ابتدای فعالیت، روی محصولات و خدمات محدود تمرکز کنید به مرور تعداد و دسته محصولات/ خدمات خود را توسعه دهید.
- رقبای حوزه کسب و کاری خود را بدقت بشناسید!
رقبای شما روی چه محصولاتی تمرکز دارند؟ کدام محصولات تقاضای بیشتری دارند؟ جای کدام محصولات خالی است؟ در ادامه پاسخ به این سوالات، نقاط قوت و ضعف رقیبانتان را درنظر بگیرید تا بتوانید مزیت رقابتی نسبت به آنها پیدا کنید و مشتریان خود را راضی و در نهایت وفادار کنید. تحلیل رقبا و شناسایی مشتریان برای ارائه ارزش بهتر باید به صورت مکتوب انجام شود تا همیشه جلوی چشم شما باشد. در این مرحله می توانید از بوم کسب و کار استفاده کنید. مشتریان و خدماتی که می خواهید ارائه کنید را با جزئیات بیشتری در این مدل بیان کنید.
- سایت فروشگاهی/ خدماتی یا شخصی خود را طراحی کنید!
دستتان را از روی کاغذ بردارید که زمان طراحی سایت رسیده است.
در ابتدا یک دامنه متناسب با برند و کسب و کارتان (با دید بلند مدت) انتخاب کنید. دامنه به عبارتی همان آدرس سایتی است که کاربران با استفاده از آن، به وب سایت شما هدایت می شوند. در انتخاب نام دامنه خلاق باشید و سعی کنید نام انتخابی کوتاه و تلفظ آن ساده باشد تا کاربرانتان به راحتی آن را به یاد بیاورند. در این مرحله ابزارهای انتخاب دامنه می تواند به شما کمک کنند. برای شروع راهنمای ثبت دامنه IR که هزینه کمتری دارد را مطالعه کنید.
بعد از آن به سراغ خرید یک هاست بروید. انتخاب هاست مناسب می تواند بر روی عملکرد و سرعت سایت شما تاثیر بسیار زیادی بگذارد؛ بنابراین ارزش چند ساعت صرف زمان و مقایسه را دارد. دقت کنید برای طراحی سایت با وردپرس باید از هاست لینوکسی استفاده کنید. اگر در مورد خرید هاست مناسب برای سایت وردپرسی خود نیاز به راهنمایی دارید اینجا را کلیک کنید. در این مقاله در مورد معیارهای انتخاب، هزینه و پشتیبانی مفصلا صحبت شده است.
گام آخر نصب قالب وردپرس و افزونه های امنیتی و سرعت جهت بهبود عملکرد سایت است. بیش از 40% وب سایت های دنبا با وردپرس طراحی شده اند، بنابراین بیشترین حمله به این وب سایت ها انجام می شود. پس بلافاصله بعد از راه اندازی سایت باید بفکر نصب افزونه امنیتی بود. در ادامه راهنمای در مورد نحوه انتخاب قالب وردپرس مناسب توضیح می دهیم.
مراحل طراحی سایت
اینکه چه CMS و قالبی انتخاب کنید و هاست مناسب برای آن چیست، گامی مهم برای رسیدن سریع به اهدافتان است. اما وردپرس یکی از بهترین و ارزان ترین روش های طراحی سایت است، پس قبل از آن بد نیست کمی بیشتر در مورد وردپرس بدانید.
CMS چیست؟
به بیان ساده سیستم مدیریت محتوا یا (Content Management System) ، موتوری است در پشت سایت شما که فرآیند ایجاد، مدیریت و نمایش محتوا را آسان می کند. شما می توانید بدون کدنویسی و با استفاده از المان هایی که در اختیار شماقرار گرفته صفحات سایت را بسازید یا ویرایش کنید.
انواع CMS ها وردپرس، جوملا، دروپال، فروشگاه ساز، WHMCS، اسکریپت و… هستند که بر اساس مهارت و نیاز می توانید یکی را انتخاب کنید. از بین آنها وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوای چندمنظوره برای طراحی انواع سایت های فروشگاهی، آموزشی، شرکتی، شخصی و … است. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که با کدنویسی آشنایی ندارند و به دنبال یک راه بسیار ساده برای راه اندازی وب سایت می باشند، پیشنهاد ما به شما استفاده از قالب های وردپرس است. اگر به دنبال دلایلی برای اثبات بهترین بودن CMS وردپرس هستید، اینجا را مطالعه کنید. بر اساس نوع وب سایت و کاربری آنها قالب های متفاوتی در وردپرس طراحی شده است.
انواع قالب هایی که بسته به حوزه کسب و کارتان تمامی نیازهای وب سایت را عموما رفع می کنند:
- شرکتی
- چندمنظوره
- حرفه ای
- شخصی
- پزشکی
- تفریحی
- رستوران و هتل
- خبری و مجله ای
- ورزشی
- و …
ممکن است قالب انتخابی تمامی ویژگی های مدنظر شما را نداشته باشد؛ بنابراین بعضی از ویژگی ها را می توان از طریق نصب افزونه های کاربردی به قالب مورد نظر اضافه کرد. افزونه ها در گسترش قابلیت های وب سایت شما نقش به سزایی ایجاد می کنند.
انواع افزونه هایی که ممکن است مورد نیازتان باشند:
- چندزبانه کردن وب سایت
- صفحه سازها
- پشتیبانی
- سئو
- افزونه های امنیتی
- افزونه هایی برای افزایش سرعت سایت
- اسلایدر
- فرم ساز
در صورتی که نمی دانید آیا افزونه ی موردنظرتان با قالب انتخابیتان سازگاری دارد یا نه، کافیست در بخش پرسش و پاسخ محصول موردنظر، سوالات خود را در میان بگذارید.
چه معیارهایی در انتخاب قالب درنظر بگیریم؟
مهمترین پارامترهایی که باید در انتخاب قالب وردپرس در نظر داشت را در ادامه بیان کرده ایم.
تناسب قالب با کسب و کار: به دنبال قالبی باشید که با کسب و کار شما سازگار باشد. اگر یک قالب، عالی به نظر برسد اما به شما در کسب و کارتان کمک نکند یا امکانات لازم را نداشته باشد و یا بقدری پیچیده باشد که کاربران به راحتی نتوانند از سایت استفاده کنند، قالب مناسبی برای شما نیست.
واکنشگرا بودن قالب: امروز اکثر افراد با موبایل خود در اینترنت گشت و گذار می کنند بنابراین نمایش صحیح سایت در موبایل علاوه بر اینکه بر تجربه کاربری تاثیر دارد بر کسب رتبه بهتر در گوگل نیز تاثیر دارد.
سرعت قالب: سرعت یکی از پارامترهای مهم در انتخاب قالب است؛ زیرا به طور میانگین 3 ثانیه برای باز شدن سک سایت منتظر می مانند (کاربران حوصله وب سایت های کند را ندارند). شما می توانید با دیدن دموی محصول و استفاده از ابزارهای تست سرعت سایت این پارامتر را برای هر کدام از قالب های انتخاب شده ارزیابی کنید.
قابلیت سفارشی سازی: داشتن صفحه ساز، سازگاری با افزونه های کاربردی مورد نظر دست شما را برای تغییر و شخصی سازی قالب باز می گذارد. پس اگر نیاز به توسعه قالب دارید در مرحله انتخاب قالب به این معیار دقت داشته باشید.
پشتیبانی و آپدیت محصول: ارائه آپدیت سریع محصول و پاسخگویی به سوالات یکی دیگر از موارد مهمی است که باید درنظر گرفته شود. اهمیت بروزسانی بموقع محصولات در سازگاری با نسخه های جدید وردپرس، php و رفع مشکلات و نواقص احتمالی است.
اگر علاقه مند هستید جزئیات بیشتری بدانید مطالعه مقاله معیارهای انتخاب قالب را به شما توصیه می کنیم.