راهنمای کامل راه اندازی سایت

برای طراحی سایت روش‌های مختلفی وجود دارد برای مثال؛ طراحی با CMS آماده مانند وردپرس یا طراحی یک سایت اختصاصی، اما با توجه به هزینه بالا و نیاز به صرف زمان بیشتر باید یک روش سریع و با هزینه کم را انتخاب کنید؛ که یکی از بهترین روش‌ها استفاده از وردپرس است، در این راهنما ابتدا به طراحی سایت با وردپرس می‌پردازیم سپس پس از آن طراحی سایت اختصاصی را نیز برای شما آموزش می‌دهیم، لطفا همراه ما باشید.

راه اندازی سایت با وردپرس

هر چند روش‌های مختلفی برای طراحی سایت وجود دارد، اما امکانات و انعطاف پذیری بالای وردپرس امکان راه‌اندازی سایت را در زمان کوتاه و بدون نیاز به دانش برنامه نویسی فراهم کرده است.

فرقی نمی‌کند یک سایت شخصی کوچک داشته باشید یا یک فروشگاه با هزاران محصول، طراحی انواع سایت فروشگاهی، شرکتی، آموزشی، وبلاگ، شخصی، خبری، پزشکی و... با وردپرس امکان‌پذیر است.

در حال حاضر بیش از 43% از سایت‌های دنیا با WordPress طراحی شده‌اند و این آمار در حال افزایش است. هزاران توسعه دهنده در سراسر دنیا در حال افزودن امکانات جدید مانند پلاگین، ویجت و پوسته به وردپرس هستند تا راه اندازی سایت وردپرسی با امکانات حرفه‌ای آسان‌تر از قبل شود.

در 7 مرحله زیر می‌توانید سایتتان را با وردپرس طراحی کنید:

  • انتخاب و خرید دامنه
  • انتخاب و خرید هاست
  • نصب وردپرس
  • نصب قالب
  • نصب افزونه‌های وردپرس
  • ساخت برگه در وردپرس
  • ساخت وبلاگ و انتشار نوشته
ویژگی های Wordpress

مرحله اول ساخت وبسایت با وردپرس: انتخاب دامنه

اولین مرحله در راه اندازی سایت وردپرسی، انتخاب و ثبت دامنه برای سایت است. Domain یک آدرس است که کاربران با آن وارد سایت می‌شوند و شامل یک نام و یک پسوند است. به عنوان مثال rtl-theme.com یک دامنه است که rtl-theme همان نام سایت و .com پسوند است. پسوندهای مختلفی مانند ir ،com ،info ،net ،org وجود دارد که در ایران ir و com بیشتر استفاده می‌شوند.

اگر فروشگاه دارید، بهتر است نام دامنه همان نام برندتان باشد؛ اما اگر به تازگی قصد راه اندازی کسب و کار دارید، هنگام انتخاب برند به خالی بودن نام دامنه دقت کنید. نام دامنه باید به آسانی نوشته شود و در ذهن کاربران باقی بماند تا به سرعت آدرس را تایپ و وارد سایت شوند.

هنگام انتخاب نام دامنه به نکات زیر توجه کنید:

  • کوتاه بودن نام دامنه
  • استفاده نکردن از اعداد و خط تیره
  • عدم استفاده از نام‌های تجاری معروف
  • با معنی بودن نام دامنه

اگر بعدا بخواهید نام دامنه را تغییر دهید دردسرهایی مانند برندسازی، تبلیغات و مشکلات سئو دارد، به همین دلیل برای انتخاب نام وقت بگذارید و یک نام خلاقانه برای سایتتان انتخاب کنید. در مقاله ترفندهای انتخاب نام دامنه با نکات مهم و ابزارها برای انتخاب نام دامنه آشنا شوید.

نکته: اگر دامنه ir را از ایرنیک و هاست را از شرکت های هاستینگ خریداری کرده‌اید باید هاست و دامنه را بهم متصل کنید که اصطلاح ست کردن DNS گفته می‌شود. در مقاله تغییر dns در ایرنیک مراحل را انجام دهید.

راه اندازی سایت وردپرسی مرحله انتخاب نام دامنه برای سایت
نکات مهم در انتخاب هاست در ساخت وبسایت با وردپرس

مرحله دوم طراحی وب سایت با وردپرس : انتخاب هاست

هاست یا میزبانی داده محل نگهداری اطلاعات سایت شامل دیتابیس، تصاویر، قالب، افزونه‌های وردپرس و تمام قسمت‌های سایت است. هاست تاثیر زیادی بر روی عملکرد، سرعت و امنیت سایت دارد، به همین دلیل باید به دقت انتخاب شود.

شرکت‌های مختلف هاستینگ وجود دارد که می‌توانید هاست و دامنه را به صورت همزمان یا هر کدام را از شرکت‌های متفاوت خریداری کنید. برای راه اندازی سایت وردپرسی نیاز به یک هاست لینوکس دارید و می‌توانید هاست مخصوص وردپرس یا یک هاست ووکامرس بخرید.

به صورت خلاصه برای انتخاب هاست معیارهای زیر را در نظر بگیرید:

  • فضای هاست

فضای هاست، میزان فضا برای ذخیره و آپلود فایل‌ها روی هاست است. شرکت‌های هاستینگ معمولا از حجم ۵۱۲ مگابایت تا ۲۰۰ گیگابایت ارائه می‌دهند. برای شروع ساخت وبسایت با وردپرس 2 تا 5 گیگابایت کافیست.

  • پهنای باند

با توجه به تعداد بازدیدکنندگان باید پهنای مناسب برای سایتتان خریداری کنید، معمولا شرکت‌های هاستینگ پهنای باند نامحدود ارائه می‌دهند هر چند امکان ارتقای پهنای باند نیز وجود دارد.

  • کنترل پنل هاست

کنترل پنل در واقع یک نرم‌افزار برای تنظیمات و مدیریت قسمت‌های مختلف هاست مانند فایل‌ها، دیتابیس، ایمیل‌ها و… است. Cpanel و DirectAdmin بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و کار کردن با این کنترل پنل‌ها سلیقه‌ای است اما بسیاری از کاربران هاست سی‌پنل را ترجیح می‌دهند.

  • آپتایم یا در دسترس بودن هاست

منظور از uptime بودن، میزان در دسترس بودن هاست بدون قطعی و اصطلاحا دان شدن است. این فاکتور مهم علاوه بر تجربه کاربری تأثیر مستقیمی بر روی سئو سایت دارد.

آپتایم %100 ایده آل‌ترین حالت است اما معمولا بیشترین مقدار تضمینی از سمت شرکت‌های هاستینگ %99.99 است.

  • نوع دیتابیس

در دیتابیس یا پایگاه داده تمام دیتا‌های سایت مانند محصولات، نوشته‌ها، برگه‌ها، افزونه‌ها و… نگهداری می‌شود. معروف‌ترین دیتابیس‌ها SQL ،MySql ،mariaDB است و برای سایت وردپرس باید پایگاه داده MySql باشد.

  • نوع هارد

انواع مختلف هارد مانند NVMe، SATA وجود دارد که تاثیر زیادی بر روی سرعت سایت دارد. هارد‌های NVMe قیمت و سرعت بالاتری نسبت به هارد‌های SATA دارند.

اگر برای خرید هاست سوالی بدون پاسخ مانده در مقاله راهنمای خرید هاست توضیحات بیشتر را بخوانید.

مرحله سوم ساخت وبسایت با وردپرس: نصب وردپرس

 وردپرس را می توانید بر روی سیستم خودتان یعنی لوکال هاست نصب کنید و بعد از طراحی سایت آن را به هاست انتقال دهید یا روی هاست اصلی نصب کنید. اگر می‌خواهید وردپرس را بر روی هاست نصب کنید به صورت خلاصه مراحل زیر را انجام دهید:

حتما فایل نصبی را از سایت رسمی وردپرس دانلود کنید تا مشکلات امنیتی برای شما ایجاد نشود. وردپرس در حال حاضر به زبان های مختلفی از جمله فارسی ترجمه شد است.

  •  آپلود فایل های وردپرس روی هاست

وارد آدرس پنل هاست که شرکت هاستینگ در اختیار شما قرار داده شوید و از قسمت File Manager به پوشه public_html بروید و فایل وردپرس را آپلود کنید. حالا بر روی فایل نصبی وردپرس راست کلیک کنید و گزینه Extract را انتخاب کنید تا از حالت فشرده خارج شود. فایل های اکسترکت شده در پوشه WordPress را به روت(public_html) منتقل کنید.

  • ساخت دیتابیس

از پنل هاست قسمت DATABASE بروید و MYSQL database wizard را انتخاب کنید. یک نام برای دیتابیس انتخاب کنید و دکمه Create را بزنید. یک یوزر ایجاد و به دیتابیس متصل کنید. با دادن تمام دسترسی ها به یوزر اطلاعات  Username و password را در اختیارتان قرار می دهد. این دور اطلاعات را کپی کنید تا در مرحله استفاده کنیم.

  • پیکربندی وردپرس

اگ آدرس سایتتان را در مروگر باز کنید وارد مراحل نصب وردپرس می‌شوید. در ادامه زبان را انتخاب کنید و نام و رمز عبور دیتابیس را وارد کنید و دکمه بزن بریم را انتخاب کنید.

مراحل گفته شده بسیار کوتاه است و در کمتر از 10 دقیقه وردپرس نصب می‌شود. در مقاله نصب وردپرس در سی پنل مراحل را به صورت ویدئویی و تصویری آموزش داده ایم.

برای دانلود وردپرس کلیک کنید

مرحله چهارم طراحی سایت با وردپرس: نصب قالب سایت

بعد از نصب وردپرس یک سایت ساده و بدون استایل خاصی دارید‌‌، برای اضافه کردن امکانات بیشتر و داشتن یک ظاهر زیبا نیاز به نصب قالب وردپرس دارید. قالب‌های وردپرس دارای صفحات آماده مانند وبلاگ، محصولات، درباره ما، تماس با ما، سبد خرید و... هستند. بدون نیاز به کدنویسی قسمت‌های مختلف سایت قابل ویرایش و سفارشی سازی هستند و می‌توانید صفحات موجود را ویرایش کنید یا صفحات جدید را اضافه کنید.

اگر وردپرس را نصب کردید از پیشخوان وردپرس> نمایش> پوسته‌ها قالب را نصب کنید و یا بدون نیاز به نصب وردپرس به راحتی و با بسته نصب آسان در 15 دقیقه قالب را نصب کنید.

تمامی قالب‌های وردپرس در سایت راست چین دارای بسته نصب آسان هستند و در زمان کوتاهی می‌توانید یک سایت مشابه دمو داشته باشید. مراحل نصب قالب به صورت خلاصه شامل موارد زیر است:

  • آپلود فایل بسته نصبی در هاست سی پنل

بعد از دانلود قالب، فایل بسته نصبی را از حالت فشرده خارج کنید، حالا دو فایل یکی با نام installer.php و دیگری یک فایل زیپ با با نام قالب دارید. برای نصب قالب به File Manager بروید و در public_html (روت سایت)، دو فایل بالا را آپلود کنید.

  • ساخت دیتابیس

برای ساخت دیتابیس در پنل هاست به DATABASE بروید و گزینه Mysql Database Wizard را انتخاب کنید. یک نام برای دیتابیس انتخاب کنید و دکمه Create را بزنید. یک کاربر ایجاد و به دیتابیس متصل کنید، تمام دسترسی‌‍‌های دیتابیس را به او بدهید و در آخر دکمه Make changes را بزنید.

نکته: حتما Username و password را ذخیره کنید تا در ادامه استفاده کنیم.

  • راه اندازی بسته نصبی قالب

در یک مرورگر انتهای آدرس سایتتان installer.php را اضافه کنید تا وارد مراحل نصب شوید. دو سربرگ Basic و Advanced وجود دارد کنید. با انتخاب Advanced مراحل زیر را پیش ببرید:

  • تیک گزینه I have read and accept را بزنید و بر روی next کلیک کنید.
  • اطلاعات دیتابیس از مرحله قبل را به صورت زیر وارد کنید و بقیه گزینه‌ها را تغییر ندهید. گزینه Test Database را بزنید تا مطمئن شوید اتصال به درستی ایجاد شده است.
  • نام کاربری، رمز عبور و ایمیل معتبر را وارد کنید.

پس از اتمام این مراحل اگر با هیچ خطایی مواجه نشوید، کار نصب قالب وردپرس در سی پنل به اتمام می‌رسد و یک سایت مشابه دمو خواهید داشت.

مراحل گفته شد بسیار کوتاه است در مقاله  نصب بسته آسان قالب وردپرس جزئیات بیشتر به صورت تصویری آموزش داده شده است.

مرحله پنجم ساخت سایت با وردپرس: نصب افزونه‌های وردپرس

در وردپرس Plugin یا افزونه‌‌های مختلفی برای افزودن امکانات بیشتر به سایتتان وجود دارد. در مخزن وردپرس 55 هزار افزونه رایگان وجود دارد، علاوه بر این افزونه‌های زیادی به صورت پولی وجود دارد و این یعنی تعداد زیاد افزونه که می‌توانید برای افزودن امکانات بیشتر در طراحی وب سایت با وردپرس به سایتتان استفاده کنید. برای نصب پلاگین روش ‌های زیر وجود دارد:

  •  نصب افزونه در وردپرس از پیشخوان
  •  نصب افزونه در وردپرس به صورت دستی
  • نصب افزونه از طریق هاست Cpanel
  •  نصب افزونه از طریق FTP

راحت‌ترین روش نصب از طریق پیشخوان وردپرس است، بعد از دانلود افزونه از پیشخوان وردپرس >  افزونه‌ها > افزودن جدید را انتخاب کنید و افزونه را بارگذاری کنید. بعد از نصب گزینه فعال‌سازی افزونه را انتخاب کنید. سایر روش‌ها را در مقاله نصب افزونه در وردپرس ببینید.

نکته: فقط افزونه‌های ضروری را نصب کنید و از نصب تعداد زیادی افزونه به خاطر کند شدن سرعت سایت و مشکلات امنیتی بعدی خودداری کنید.

نحوه نصب افزونه وردپرس برای اضافه کردن امکانات بیشتر در ساخت وبسایت با وردپرس
آموزش ساخت برگه در طراحی وب سایت با وردپرس

مرحله ششم: ساخت برگه در وردپرس

در قالب‌های وردپرس تقریبا تمام صفحات مورد نیاز شما طراحی شده؛ اما اگر نیاز به افزودن صفحات دیگر دارید از پیشخوان وردپرس>  برگه‌ها>  افزودن جدید را انتخاب کنید. برای برگه یک عنوان و یک نامک که همان آدرس Url است، وارد کنید.

اگر می‌خواهید صفحات موجود را ویرایش کنید دو روش وجود دارد:

یک روش با استفاده از ویرایشگر پیش فرض وردپرس است که گوتنبرگ نام دارد و می‌توانید مواردی مانند افزونه متن، تصویر، جدول، ویدئو، دکمه و.. را اضافه کنید. روش دیگر هم استفاده از افزونه‌های صفحه ساز مانند المنتور و ویژوال کامپوزر است که بدون کدنویسی، المان‌های مختلف تنها با کشیدن و رها کردن بر روی صفحه اضافه می‌شوند و استایل‌های هر المان قابل تغییر هستند. به عنوان مثال امکان اضافه کردن اسلایدر و اضافه کردن تصاویر به اسلایدر وجود دارد.

جزئیات بیشتر در مورد برگه‌ها را در مقاله ساخت برگه در وردپرس  مشاهده کنید.

مرحله هفتم طراحی سایت با وردپرس: انتشار نوشته در وردپرس

همانند طراحی وب سایت با وردپرس کار کرذدن با قسمت‌های مختلف سایت راحت است. در این قسمت به سراغ نوشته‌ها یا همان مطالب وبلاگ می‌رویم. برای اضافه کردن poste یا نوشته به پیشخوان وردپرس بروید و از قسمت نوشته‌ها > افزودن نوشته را انتخاب کنید.

برای نوشته یک عنوان، آدرس یا نامک، توضیحات  قرار دهید. در وردپرس امکان نوشتت محتوا، بولد و ایتالیک کردن نوشته‌ها، اضافه کردن عکس، ویدئو، تغییر رنگ نوشته‌ها، اضافه کردن تیتر و تنظیمات مختلف وجود دارد. جزئیات بیشتر را در نحوه ایجاد نوشته در وردپرس ببینید.

نحوه اضافه کردن نوشته در سایت وردپرس
آموزش تنظیمات سایت وردپرس
آموزش کامل وردپرس اگر به دنبال یادگیری بیشتر وردپرس هستید و نیاز به جزئیات بیشتر و تنظیمات مختلف دارید، 0 تا 100 وردپرس را در دوره رایگان هیرو وردپرس ببینید.
دوره هیرو وردپرس
آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
طراحی سایت فروشگاهی اگر می‌خواهید برای فروشگاه‌تان یک سایت طراحی کنید در دوره رایگان استور وردپرس راه‌اندازی سایت فروشگاهی حرفه‌ای را آموزش داده‌ایم.
دوره استور وردپرس
کد تخفیف برای تمامی افزونه‌های راست چین

اگر در ابتدای راه هستید با کد تخفیف WPPLUGIN30MAG بر روی تمام افزونه‌های راست چین تا 100 هزار تومان تخفیف بگیرید.

سوالات متداول در ساخت وبسایت با وردپرس

 

همان طور که دید راه اندازی سایت وردپرسی در کمتر از 1 ساعت امکان پذیر است. امیدوارم شما هم سایتتان را طراحی کنید و اگر در هر کدام از مراحل سوالی دارید در قسمت دیدگاه ها از ما بپرسید.