مرحله دوم راه اندازی سایت وردپرسی : انتخاب هاست
هاست یا میزبانی داده محل نگهداری اطلاعات سایت شامل دیتابیس، تصاویر، قالب، افزونههای وردپرس و تمام قسمتهای سایت است. هاست تاثیر زیادی بر روی عملکرد، سرعت و امنیت سایت دارد، به همین دلیل باید به دقت انتخاب شود.
شرکتهای مختلف هاستینگ وجود دارد که میتوانید هاست و دامنه را به صورت همزمان یا هر کدام را از شرکتهای متفاوت خریداری کنید. برای راه اندازی سایت وردپرسی نیاز به یک هاست لینوکس دارید و میتوانید هاست مخصوص وردپرس یا یک هاست ووکامرس بخرید.
به صورت خلاصه برای انتخاب هاست معیارهای زیر را در نظر بگیرید:
فضای هاست، میزان فضا برای ذخیره و آپلود فایلها روی هاست است. شرکتهای هاستینگ معمولا از حجم ۵۱۲ مگابایت تا ۲۰۰ گیگابایت ارائه میدهند. برای شروع ساخت وبسایت با وردپرس 2 تا 5 گیگابایت کافیست.
با توجه به تعداد بازدیدکنندگان باید پهنای مناسب برای سایتتان خریداری کنید، معمولا شرکتهای هاستینگ پهنای باند نامحدود ارائه میدهند هر چند امکان ارتقای پهنای باند نیز وجود دارد.
کنترل پنل در واقع یک نرمافزار برای تنظیمات و مدیریت قسمتهای مختلف هاست مانند فایلها، دیتابیس، ایمیلها و… است. Cpanel و DirectAdmin بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند و کار کردن با این کنترل پنلها سلیقهای است اما بسیاری از کاربران هاست سیپنل را ترجیح میدهند.
آپتایم یا در دسترس بودن هاست
منظور از uptime بودن، میزان در دسترس بودن هاست بدون قطعی و اصطلاحا دان شدن است. این فاکتور مهم علاوه بر تجربه کاربری تأثیر مستقیمی بر روی سئو سایت دارد.
آپتایم %100 ایده آلترین حالت است اما معمولا بیشترین مقدار تضمینی از سمت شرکتهای هاستینگ %99.99 است.
در دیتابیس یا پایگاه داده تمام دیتاهای سایت مانند محصولات، نوشتهها، برگهها، افزونهها و… نگهداری میشود. معروفترین دیتابیسها SQL ،MySql ،mariaDB است و برای سایت وردپرس باید پایگاه داده MySql باشد.
انواع مختلف هارد مانند NVMe، SATA وجود دارد که تاثیر زیادی بر روی سرعت سایت دارد. هاردهای NVMe قیمت و سرعت بالاتری نسبت به هاردهای SATA دارند.
اگر برای خرید هاست سوالی بدون پاسخ مانده در مقاله راهنمای خرید هاست توضیحات بیشتر را بخوانید.