بهبود سئو فرآیندی است که نیازمند داشتن استراتژی است و برای برنامهریزی درست باید تحلیلی از وضعیت موجود سایتتان داشته باشید. فاکتورها و روشهای مختلفی برای آنالیز رایگان سئو سایت وجود دارد که در ادامه بهترین ابزارها برای بررسی سئو سایت را معرفی میکنیم.
SEO یا بهینهسازی برای موتورهای جستجو، فرآیند ایجاد تغییرات در سایت برای مشاهده بهتر سایت توسط موتورهای جستجو و بهبود رتبه است اما قبل از آن نیاز به تحلیل سئو سایت دارید تا مشکلات سایت را شناسایی کنید و سایتتان را برای گرفتن رتبه در نتایج گوگل بهینه کنید. فرایند آنالیز سئو سایت را باید به صورت دوره ای انجام دهید تا خطاهایی که ایجاد می شوند را شناسایی و برطرف کنید.
سرفصل مطالب ارائه شده:
چرا نیاز به بررسی سئو سایت داریم؟
شما باید به صورت دورهای یا زمانی که یک پروژه سئو دارید سایت را از جنبههای مختلف بررسی کنید؛ با تجزیه و تحلیل سئو فرصتهای موجود در سایت قسمتهایی که سایت شما نیاز به بهبود دارد را شناسایی میکنید. بزرگترین موانع شما چیست؟ خطاهای سایت کدام است؟ چه مواردی مانع از بهبود رتبه سایت میشود؟ کدام صفحات رتبه بالایی دارند؟ آیا از نظر فنی سرعت سایت مناسب است؟
مواردی مانند انتخاب درست کلمات کلیدی، توزیع درست کلمات کلیدی، استفاده درست از کلمات کلیدی، کیورد ریسرچ، بررسی دارا بودن تگ H۱، طول مناسب محتواها و بررسی و پیدا کردن محتوای ضعیف یا poor content، وضعیت لینکهای داخلی، بررسی کیفیت محتوا، بررسی سرعت سایت، وضعیت تایتل و ساب تایلها، بررسی تصاویر، alt برای تصاویر، سایز تصاویر و فشرده بودن عکسها، انتخاب درست url و… توسط ابزارهای آنالیز سایت اندازهگیری میشوند.
چک لیست آنالیز سئو سایت شامل 3 بخش سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال است که هر کدام فاکتورهای زیادی دارند به همین دلیل تجزیه و تحلیل صحیح سئو سایت ممکن است کمی زمانبر باشد و نیاز به استفاده از ابزارها دارید در ادامه معروفترین و بهترین ابزارها برای آنالیر رایگان سئو سایت را معرفی میکنیم.
🔍 ahref
اگر به دنبال یک ابزار حرفهای با دقت بالا برای تحلیل سئو سایت هستید سایت ahref برای بررسی رتبه کلمات کلیدی، شناسایی گپهای محتوایی، خطاهای مهم مانند ۴XX و ۵XX، شناسایی لینکهای شکسته و تصاویر و… کاربرد دارد. ahref نسخه پولی هزینه زیادی برای ایرانیان دارد و بین ۹۹ تا ۹۹۹ دلار در ماه میشود اما در داشبورد ahref نسخه رایگان هم میتوانید یک خلاصه از وضعیت سلامت سئو سایت را مشاهده کنید و با کلیک بر روی هر قسمت جزئیات را مشاهده کنید. در اولین صفحه یک بررسی از وضعیت کلی سایت را خواهید داشت و با کلیک بر روی هر قسمت جزئیات را مشاهده خواهید کرد.
در قسمت داشبورد ahref به اطلاعات زیر دسترسی خواهید داشت:
Organic keywod: کیوردها را بر اساس میزان سرچ، سختی رقابت، رتبه و آدرس مربوط به هر لینک را مشاهده کنید.
Content gap:در این قسمت امکان پیدا کردن شکافهای محتوا وجود دارد، گپهای محتوایی سایتتان را نسبت به رقبا بررسی کنید و کلمات کلیدی و موضوعاتی که رقبا رتبه دارند و شما در آن زمینه کار نکردهاید را به دست آوردید. با آنالیز سئو سایت از لحاظ محتوایی فرصتهایی که امکان جذب ورودی دارید را به دست میآورید و استراتژی محتوای خود را مطابق با آن طراحی کنید.
Top url: در این قسمت برترین صفحات سایت را به همراه کیوردهایی که رتبه دارند را مشاهده کنید این کار کمک میکند در صورتی که صفحاتی دارای رتبه ۲ و ۳ هستند و پتانسیل رتبه ۱ دارند را شناسایی کنید.
بررسی بک لینک های سایت: لینکسازی خارجی که خودتان ایجاد کردهاید و یا سایتهایی که به شما لینک دادهاند را مشاهده کنید لینک و انکرتکستها، فیلترهای مختلفی مانند follow و nofollow بودن را روی لینکها اعمال کنید.
نکته: کاربرد این قسمت برای شناسایی لینکهای اسپم است که توسط دیگران برای آسیب به سایت شما ثبت میشود
در بررسی وضعیت لینکهای خارجی با ایاچرف لینکهای شکسته را در قسمت Broken link، سایتهایی که به شما لینک دادهاند بر اساس دامنه را در Referring domain و در قسمت Anchor متن کیوردهایی که به شما لینک دادهاند را مشاهده کنید.
بررسی خطاهای سایت: یکی از کاربردهای ahref این است که سایت شما را از لحاظ Health Score بررسی می کند بررسی سئو سایت در این قسمت شامل مواردی مانند صفحات کند، ریدایرکت چین، ریدایرکت http به https، صفحاتی که دارای H1 نیستند، صفحاتی که متا دیسکریپشن ندارند، تایتل های طولانی و… است.
هر چند ahref امکانات بسیار جالبی دارد و بسیار کاربردی است اما محدودیت کرال دارد و نمی تواند حجم زیادی از محتوای شما را بررسی کند پیشنهاد میشود از یک ابزار دیگر هم استفاده کنید.
🔍 تحلیل سایت با GtMetrix
از آنجایی که سرعت سایت اهمیت زیادی برای سئو و موتورهای جستجو دارد برای بررسی سرعت و وضعیت پرفورمنس سایتتان از GtMetrix استفاده کنید، کافیست آدرس صفحه مورد نظرتان را در سایت جی تی متریکس به آدرس زیر وارد کنید. جی تی متریکس به وضعیت سایت شما نمرهای از A، B، C، D، E، F و… را میدهد مسلماً نمره A بهترین رتبه است و در صورتی که سایتتان مشکلات پرفورمنس داشته باشد را به همراه جزئیات مشکلات را مشاهده کنید.
یک ابزار پرکاربرد و در عین حال رایگان برای آنالیز سئو سایت، سرچ کنسول است که نصب آن اولین و مهمترین اقدام برای هر سئوکار است. در ادامه با کاربردهای این سرویس گوگل آشنا میشویم:
Performance: بررسی رتبه، ایمپرشن، میزان کلیک بر اساس کوئریها و urlها در این قسمت قابل مشاهده هستند، بررسی اینکه کاربران شما بیشتر با موبایل، دسکتاپ یا تبلت در قسمت Devices هستند و یا بررسی لوکیشن کاربران در قسمت Countries که از چه کشورهایی هستند.
URL inspection: این قسمت آدرس صفحات را برای ایندکس وارد کنید.
indexing: بررسی وضعیت ایندکس صفحات و اینکه چه تعداد خطای 404 دارید، صفحات نوایندکس، صفحاتی که برای ایندکس مشکل دارند را مشاهده کنید.
Sitemap: یکی از قسمتهای مهم سایت نقشه سایت است با آنالیز سئو سایت حتماً از فعال بودن نقشه سایت مطمئن شوید و این نقشه را در سرچ کنسول ثبت کرده باشید.
Core Web Vital: در این قسمت وضعیت سایت را بر اساس فاکتورهای Core Web Vital بررسی می کند.
Mobile usability: در این قسمت وضعیت موبایل فرندلی بودن صفحات را مشاهد کنید، این فاکتور در تحلیل سئو سایت اهمیت زیادی دارد.
سرچ کنسول را به صورت دورهای و حتی روزانه چک کنید تا وضعیت وردی و رتبه های سایت را دنبال کنید.
🔍 آنالیز سئو سایت با Moz
این سرویس دارای دو پلن رایگان و پولی است که پلن رایگان امکان به دست آوردن بک لینکها، کیورد ریسرچ با تعداد محدود را فراهم میکند و میتوانید تعدادی از کوئریها، کیورد ریسرچ، لینکهای خارجی و… را مشاهده کنید. مشکلی که وجود دارد این است که نیاز به فیلتر شکن قوی برای باز کردن این سایت دارید.
با افزونههای سئو اقدامات مختلفی برای سئو سایت انجام دهید شاید این پلاگینها مستقیم برای تحلیل سئو سایت استفاده نشوند اما از ضروریات برای هر سایتی است و میتوانید اقدامات مختلف مانند بررسی توزیع کلمات کلیدی، ساخت نقشه سایت، بررسی خوانایی، پیگیری رتبه سایت، افزودن اسکیماها، انواع ریدایرکت، سئو تصاویر، سئو محلی و… را انجام دهید. دو افزونه معروف برای سئو سایت که طرفداران زیادی دارند رنک مث و یواست سئو هستند که هر کدام قابلیتهای زیادی دارند:
افزونه Rank Math
یکی از مهمترین ویژگیهای افزونه رنک مث دارای بودن اسکیماهای مختلف است و بدون نیاز به افزونههای جانبی از ۲۰ اسکیمای موجود استفاده کنید و اقدامات مختلفی را برای سئو سایتتان انجام دهید، رنک مث امکان ادغام با گوگل آنالیتیکس، ردیابی رتبهها، سئو محلی برای چند لوکیشن، سئوی ووکامرس، ساخت نقشه سایت مخصوص سایتهای ویدئویی و اخبار، ایندکس سریع محتوا و… را دارد.
.بهترین افزونه سئو را دانلود کنید و اقدامات مهم برای سئو سایتتان را انجام دهید: دانلود افزونه رنک مث
افزونه Yoast Seo
کار کردن با افزونه یواست سئو بسیار آسان است و به راحتی سئو نوشته و محصولاتتان را انجام دهید، یواست سئو با سه چراغ قرمز، نارنجی و سبز وضعیت آنالیز سئو سایت را نشان میدهد و توضیحاتی که برای مشکلات سئو به شما پیشنهاد میدهد که میتوانید برای بهبود سئو سایتتان انجام دهید.
.با محبوب ترین افزونه سئو به راحتی تنظیمات مهم برای سئو سایتتان را انجام دهید: دانلود افزونه یواست سئو
🔍 بررسی سئو سایت با Screaming Frog
Screaming Frog یک نرم افزار که بر روی سیستم شما نصب می شود و همانند خزندههای گوگل به سایت شما وارد می شوند و وضعیت سایت را مانند کرالرهای موتور جستجوی گوگل بررسی می کنند با این برنامه قدرتمند وضعیت سئوی تکنیکال و سئوی داخلی سایت را بررسی کنید. در ادامه قابلیت های اسکریمینگ فراگ بیشتر را معرفی می کنیم:
برای آنالیز رایگان سئو سایت آدرس سایتتان را در قسمت Adress وارد کنید و دکمه start را بزنید می توانید فایل خروجی را ذخیره کنید و مجدد استفاده کنید.
ار جمله قابلیتهای اسکریمینگ فراگ برای بررسی سئو سایت شامل موارد زیر است:
Overview: مشاهده وضعیت کلی سایت
Properties: مشاهده توضیحات تکمیلی مربوط به بخش overview
Internal: لینکهای داخلی در صفحات
External: بررسی سایتهایی که که شما لینک داده اند
Protocol: نمایش ریدایرکت ها
Response Codes: بررسی وضعیت کدهای پاسخگو
Page Titile: بررسی تایتل صفحات و شناسای صفحاتی که دارای تایتل نیستند
Meta Description: مشاهده متا دیسکریپشن صفحات و نوشتهها
H1 و H2: در این قسمت وجود هدینگهای H1 و H2 را مشاهده می کنید.
Images: بررسی وضعیت عکس ها به همراه لینک آنها
Canonicals: پیدا کردن صفحات کنونیکال یا صفحات کپی
Pagination: نمایش صفحاتی که دارای صفحه بندی هستند
Sitemap: مشاهده و آنالیز نقشه سایت
پیشنهاد میکنیم برای بررسی سئو سایت حتما سایتتان را با اسکریمینگ فراگ بررسی کنید با استفاده از تب های مختلف تنظیمات سایتتان را کامل بررسی کنید.
🔍 آنالیز سئو سایت با SEO SiteCheckup
یکی از سایت هایی که سئو رایگان سایت را انجام میدهد سایت SEO SiteCheckup است این سایت به شما اکانت 14 روزه را می دهد به صورت رایگان بررسی سئو سایت را انجام دهید از جمله:
یکی از سایتهایی که برای آنالیز سئو سایت کاربرد دارد سایت سمراش است این سایت هم نسخه رایگان دارد و می توانید سایتتان را در حالت محدودی مشاهده کنید از جمله اطلاعات شامل موارد زیر است:
ابزارهای مختلف ایرانی وجود دارند که می توانید سئو سایتتان را بررسی کنید از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
Jetseo
checkup.tools
upseo
kwRank
امیدوارم ابزارهای معرفی شده در این مقاله به شما برای بررسی سئو سایت کمک کند در جدول زیر به صورت خلاصه ابزارهای آنالیز رایگان سئو سایت را معرفی کرده ایم شما هم تجربه تان را با ما به اشتراک بگذارید تا این لیست را کامل تر کنیم.
ابزار
کاربرد ابزار برای بررسی سئو سایت
Search Console
بررسی وضعیت رتبه کیوردها و صفحات مختلف، خطاهای سایت
ahref
کیورد گپ، بررسی رتبه کیوردها، بک لینک ها، بررسی خطاهای سایت
MOZ
بررسی بک لینک ها، بررسی کیوردها، بررسی رتبه ها
Semrush
بررسی بک لینک ها، مشاهده کیورد گپ ها، بررسی صفحات
GtMetrix
بررسی سرعت و پرفورمنس سایت
WordPress plugin
بررسی توزیع کلمات کلیدی، بررسی خوانایی سایت، ساخت سایت مپ
SEO SiteCheckup
بررسی ریسپانسیو بودن سایت، لینک های شکسته، ریدایرکت ها
سوالات متداول
بهترین ابزارهای تحلیل سئو سایت شامل موارد زیر است:
Ahref
Semrush
Screaming frog
MOZ
اگر می خواهید سئو سایتتان را بهبود دهید با ابزارهای رایگان آنالیز سئو سایت می توانید سئو داخلی، خارجی و تکنیکال را انجام دهید مواردی مورد بررسی شامل موارد زیر است:
مهندسی نرم افزار و کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک خوندم و 3 ساله که وردپرس و سئو کار می کنم. باور دارم که اگر امید داشته باشی و از تلاش دست نکشی به اهدافت می رسی.
سلام
برای بررسی اسکیما سایت چ ابزاری را پیشنهاد می دید؟
زهرا غفاری
در پاسخ به
پارسا نوروزی
نویسنده
سلام می تونید از ابزارهای گوگل استفاده کنید و آدرس صفحه مورد نظرتان یا کد اسکیما را تست کنید
https://search.google.com/test/rich-results
roshanaa
تشکر از مقاله خوبتون
بین ابزارهای فارسی بد نیست کی دبلیو رنک رو هم اضافه کنید. تنها سایتی هست که به صورت رایگان سئو سایت، عملکرد سایت و رتبه کیوردهارو بررسی می کنه.
زهرا غفاری
در پاسخ به
roshanaa
نویسنده
ممنون از شما kwrank هم به لیست بهترین ابزارهای آنالیز سئو اضافه شد ابزار خوبی هست و اطلاعات متنوعی برای بررسی سئو سایت در اختیار شما قرار می دهد.
نویان
سلام ممنون از مقاله خوبتون ابزارهایی که برای آنارالیز سئو سایت معرفی کردید بسیار کاربردی هستند
ی نکته هم من بگم
همیشه سرچ کنسول اطلاعاتی که میده خیلی دقیق تر هست پیشنهاد می کنم volume سرچ کیوردهایی که از ابزارهای دیگه می گیرید را با کوئری هایی که رتبه دارید دارید مقایسه کنید و می وتنید ی تخمینی از میزان دقیق سرچ کلماتی که رتبه ندارید به دست بیارید
زهرا غفاری
در پاسخ به
نویان
نویسنده
ممنون نویان عزیز که تجربه اتون در مورد بررسی سئو سایت با ما به اشتراک گذاشتید