تنها مرجع قانونی عرضه قالب و افزونه در ایران ...
چطور ورژن PHP هاست خود را مشاهده کنیم؟ و چنانچه بخواهیم آن را تغییر دهیم، چگونه عمل کنیم؟ چطور می توانیم خطای قدیمی بودن نسخه PHP هاست را رفع کنیم؟
حتماً میدانید PHP در حال حاضر یکی از محبوبترین و رایجترین زبانهای برنامهنویسی است که نسخههای متفاوتی از آن ارائه شده است. تفاوت بین نسخههای این زبان پرطرفدار را میتوان در ماژولهای خاص آنها و قابلیتهای فراوان هر یک از این ماژولها برشمارد. به همین دلیل در تغییر نسخه PHP هاست خود برای راهاندازی یک سایت وردپرس و استفاده از مدیریت محتوا با انتخابهای متفاوتی روبرو هستید.
شاید برای شما پیش آمده باشد که در پیشخوان ورد پرس خود با پیغام PHP Update Required (بروزرسانی PHP ضروری است.)مواجه شده باشید. این پیغام به دو صورت ممکن است نمایش داده شود. اگر انگلیسی باشد، مثل تصویر زیر و اگر فارسی باشد با عبارت زیر روبرو می شوید: “وردپرس تشخیص داد که سایت شما در حال اجرا بر روی یک نگارش php غیر امن میباشد.”
نمایش این پیغام حکایت از قدیمی بودن PHP هاست شما داردکه اصلاً جای هیچ نگرانی نیست!
نمایش این پیغام از جمله ویژگیهای نسخه 5.1 وردپرس بوده است، درصورتی که ورژن PHP هاست شما 5.6 باشد با نمایش این پیغام شما را ملزم به تغییر نسخه PHP هاست خود به نسخههای بالاتر میکند. نسخه 7.1 حداقل نسخهای از PHP است که بروزرسانیهای امنیتی را دریافت میکند. شاید بشود گفت که نمایش این پیغام میتواند مفید نیز باشد، چرا که هشداری در جهت گزارش این مسئله است که سایت شما بر روی یک نگارش PHP غیر امن در حال اجراست و شما با برطرف کردن مشکل قدیمی بودن نسخه PHP و استفاده از نگارشهای جدید PHP در جهت افزایش امنیت و بهبود کارایی سایت خود قدم برمیدارید.
در ادامه این آموزش دو مبحث مشاهده نسخه PHP فعلی هاست و تغییر آن را خواهیم داشت. اگر شما در پیشخوان وردپرس بر روی دکمه learn more about updating PHP کلیک کنید، وارد صفحهای میشود که به طور کامل مشکل را به همراه راهحل آن به شما توضیح داده است. در اینجا نحوه تغییر نسخه PHP در هاست Cpanel و Direct Admin را توضیح میدهیم. اگر شما از سمت هاستینگ امکان تغییر نسخه PHP را داشته باشید و هاست شما Cpanel باشد میتوانید با مراجعه به جعبه ابزار Software بخش Select PHP Version را انتخاب کنید.
در صفحه باز شده نسخه PHP فعلی هاست خود را مشاهده نمایید و یکی از نسخههای PHP را برگزینید و Set as Current را کلیک نمایید.
بعد از انتخاب ورژن در ادامه ماژولهای مورد نیاز را مشاهده میفرمایید که میتوانید با انتخاب هر یک ازآنها قابلیتی را به وردپرس اضافه نمایید و همچنین با کلیک بر روی Switch to PHP Options لیست تنظیمات PHP را مشاهده کنید و در صورت نیاز تغییر دهید.
در Direct Admin نیز با مراجعه به بخش Advanced Features روی گزینه Select PHP Version کلیک کنید و سپس در قسمت PHP version نسخه مورد نیاز را انتخاب و سپس Select Current را کلیک نمایید.
تغییر نسخه php در لوکال هاست را با مثالی ساده و کاربردی توضیح میدهیم. اگر شما بخواهیم ارتقا ورژن PHP را از نسخه 5.6 به 7.1 انجام دهید، در قدم اول PHP7.1 را از سایت PHP.net بسته به مشخصه ویندوز دانلود کنید. در قدم بعدی به پوشه اصلی XAMPP رفته (C:\Xampp) و پوشه PHP را در آن بیابید و نام آن را از PHP به نام دیگری مانند PHP5-6 تغییر دهید. سپس پوشه PHP7.1 را در پوشه XAMPP کپی کرده و نام آن را دقیقاً PHP قرار دهید. اکنون فایل http-xampp را باز نمایید.
داخل این فایل، قسمت PHP-Module Setup بخش مربوط به PHP5.x را کامنت کنید و بخش PHP7.1 را اضافه کنید.
در نهایت Apache را ری استارت نمایید که با اجرای کد PHPinfo() مشاهده خواهید کرد که نسخه PHPشما به 7.1 ارتقا یافته است.
بروز خطای Fatal error بعد از بروزرسانی PHP به این سبب میباشد که برخی از قالبها و افزونهها برای اجرا به نسخه خاصی از PHP برای نصب نیاز دارند و در صورتی که قالب یا افزونه شما از نسخه جدید PHP پشیبانی نکند، این عدم هماهنگی موجب نمایش این خطا میگردد و سایت از دسترس شما خارج میشود، که البته مکانیسمی در وردپرس وجود دارد که باعث تشخیص Fatal error ها میشود.
مکانیسمی که برای تشخیص Fatal error ها پیاده سازی شده است، محافظ WSOD (White Screen of Death Protection) است. این مکانیسم خطرات نشأت گرفته از بروز رسانی PHP را کاهش میدهد و سبب شناسایی Fatal error ها در حین انجام عملیات میشود. با بکار گیری این محافظ میتوان متوجه شد که کدام افزونه یا قالب موجب بروز خطای Fatal error شده است و همچنین میتوان پی به زمان وقوع این خطا برد. اگر در زمان بروز Fatal error به پیشخوان وردپرس خود مراجعه نمایید، متوجه خواهید شد که قالب یا افزونه درگیر در این خطا در پنل مدیریت و Backend غیر فعال میباشد و سایت در دسترس نمیباشد. اما به راحتی با امکاناتی که WSOD فراهم کرده است میتوان از طریق صفحهای که در زیر به شما نمایش داده شده است.
کاربر با کلیک بر روی لینک پایین صفحه نسبت به حل مشکل خود اقدام کند و اگر مایل به استفاده از ویژگی محافظ WOSD نیستند، کافی است یک فایل با نام Fatal-Error-Handler. PHP ایجاد کرده که باید شامل یک کلاس سفارشی برای مواجه با Fatal error باشد. علاوه بر این میتوانید از فیلتر WP_DISABLE_FATAL_ERROR_HANDLER برای غیر فعال کردن همیشگی این ویژگی استفاده کنید.
ممکن است هنگام نصب افزونه یا قالب بر روی وردپرس با هشدار قدیمی بودن نسخه PHP هاست روبرو شوید، که این هشداربه سبب نیاز آن افزونه یا قالب به PHP بالاتر از نسخه فعلی است و همین دلیل باعث نصب نشدن قالب و غیر فعال بودن دکمه نصب افزونه میشود. بنابراین بهتر است همیشه سازگاری قالب و افزونه با نسخه PHP هاست بررسی و سپس اقدام به نصب و فعال سازی آن شود.
در این مقاله آموزشی با ویژگی کلیدی و مهم وردپرس در دریافت هشدار قدیمی بودن نسخه PHP هاست ، که در تامین سلامت سایت شما بسیار ضروری و تاثیر گذار میباشد؛ آشنا شدید. همچنین در کنار آن به اهمیت سازگاری نسخه PHP و تاثیر آن در بهبود عملکرد و افزایش امنیت سایت نیز اشاره گردید. امید است این مقاله در تغییر نسخه php در هاست شما مفید واقع شده باشد.
ارسال دیدگاه
برای ارسال دیدگاه شما باید وارد شوید!