الگوریتم ‌های گوگل

هسته حیاتی گوگل یا Core Web Vitals چیست؟

گوگل در حال معرفی یک سیگنال رتبه‌بندی جدید است که ترکیبی از کور وب وایتال (Core Web Vital) با سیگنال‌های تجربه کاربری موجود است، تا روش ارزیابی تجربه کلی ارائه شده توسط یک صفحه را بهبود بخشد.

این سیگنال رتبه‌بندی جدید در مراحل اولیه توسعه قرار نیست حداقل تا سال آینده راه‌اندازی شود. گوگل برای کمک به دارندگان سایت، بررسی اولیه‌ای را که تاکنون انجام شده است را ارائه می‌دهد.

به روزرسانی Google Page Experience چیست؟

این یک بروزرسانی عمده برای الگوریتم گوگل است که طیف گسترده‌ای از معیارهای معروف به Core Web Vital را گرد هم آورده و یک عامل رتبه‌بندی تجربه صفحه را تشکیل می‌دهد.

قرار است در ماه مه سال ۲۰۲۱ اتفاق بیفتد، بنابراین شما کمی وقت دارید تا هرگونه تغییری را که باید در سایت خود ایجاد کنید، برطرف کنید.

این چگونه متفاوت است؟

گوگل به ندرت قبل از انتشار الگوریتم به روزرسانی می‌کند، بنابراین این امر تأثیر قابل توجهی در نحوه رتبه‌بندی وبسایت‌ها خواهد داشت.

ممکن است تأثیر روی وبسایت‌های منفرد، به ویژه برای صنایعی که قبلاً بارگذاری صفحه و کیفیت UX را در اولویت خود قرار داده‌اند، کم باشد، اما ممکن است برای وب سایت‌های تجارت الکترونیک، وبلاگ‌های خبری و موارد دیگر با تجارب کاربر قدیمی بسیار قابل توجه باشد.

گوگل همچنان به بهبود عملکرد وب تلفن همراه خود در اینجا ادامه می‌دهد.

گوگل با شروع به تغییر (https) کمک به از بین بردن ننگ خرید در شبکه‌های نا امن و سپس تغییر نمایه‌سازی برای اولین بار در تلفن همراه، این را نمایش داد که جستجوی تلفن همراه آینده‌ای روشن دارد.

اکنون، از طریق پاداش دادن به سایت‌هایی با سرعت لود بالا، گوگل نقشه راهی را برای مشاغل آنلاین و وبسایت‌های موفق ترسیم می‌کند.

کور وب ویتال Core Web Vitals چیست؟

Core Web Vitals چیست

Core Web Vitals ، سه معیاری است که تجربه بارگیری یک صفحه وب را برای کاربر امتیاز می‌دهند.

این معیارها میزان بارگذاری سریع محتوای صفحه، سرعت بارگذاری یک صفحه وب در مرورگر به ورودی کاربر و سرعت ناپایداری محتوا هنگام بارگیری در مرورگر را مشخص می‌کند.

این سه معیار در کنار موبایل فرندلی ، مرور ایمن، HTTPS و Intrusive Interstitials به سیگنالی که گوگل از آن به عنوان «سیگنال تجربه صفحه» نام می‌برد همراه خواهد بود.

(LCP) Largest Contentful Paint بزرگترین رنگ محتوا

این به سادگی به عنوان نقطه‌ای که محتوای اصلی صفحه بارگذاری شده است، بیان می‌شود.شاید قبلاً شنیده باشید که Dev Team یا SEO شما مواردی مانند DOM یا DOMContentLoaded را ذکر کرده است.

این مشابه است، اما گوگل ادعا می‌کند که این اندازه گیری ساده‌تری است که زمان رندر بزرگترین تصویر یا بلوک متن قابل مشاهده را بررسی می‌کند.

به عبارت دیگر، اگر شما یک تصویر بزرگ در سایت خود دارید، یا یک پس زمینه ویدئویی که بارگذاری آن به زمان زیادی نیاز دارد، در مشکل هستید.

به همین ترتیب اگر مقدار زیادی از JS یا CSS یکی دیگر از موضوعات مورد علاقه SEO و Dev دارید یا سایت شما با ارائه از طرف مشتری راه‌اندازی شده است، احتمالاً مجبور خواهید بود در چند ماه آینده مدتی را صرف بهبود سایت خود کنید. LCP برای رعایت بهتر دستورالعمل‌های جدید گوگل.

(CLS) Cumulative Layout Shift تغییر چیدمان تجمعی

آیا تا به حال در یک وب سایت بوده‌اید که کل محتوا به سمت بالا یا پایین تغییر کرده باشد؟ گاهی اوقات بیش از یک عنصر چندین بار جابجا یا جابجا می‌شود.

تقریباً گویی طرح هر بار که چیزی در صفحه بارگذاری می‌شود تغییر می‌کند و همه چیز به یک دسته تغییر می‌کند، کمابیش به شیوه‌ای تجمعی. چگونه این مسئله را درک کرده و به آن پرداخته ایم؟ اساساً منابع و محتوا پس از محتوای موجود و بالاتر از آن در صفحه بارگذاری می‌شوند.

شاید شما تصویری بیش از حد بزرگ دارید و تصمیم گرفته‌اید که پس از بارگیری محتوای مهم، آن را به زمان دیگری موکول کنید.

شاید آگهی‌ای وجود داشته باشد که پس از بارگذاری سایر موارد در صفحه خود، محتوا را پایین می‌آورد. شاید یک ویجت نوار کناری وجود داشته باشد که مقاله اصلی را به راست فشار می‌دهد.

همه این‌ها نمونه‌هایی از بی‌ثباتی طرح هستند که به عنوان یک Cumulative Layout Shift حساب می‌شوند، که بر اساس مجموع همه تغییرات غیر منتظره طرح‌بندی اندازه گیری می‌شود.

(FID) First Input Delay اولین تأخیر ورودی

هنگامی که صفحات وب را در یک مرورگر بارگذاری می‌کنیم، معمولاً انتظار ما این است که در اولین موردی که یک عنصر بصری مانند دکمه، تصویر یا نوار پیمایش را می‌بینیم، روی صفحه بارگذاری شود تا صفحه بلافاصله آماده دریافت ورودی ما شود.

انتظار این است که ما می‌توانیم روی دکمه کلیک کنیم یا صفحه را به پایین اسکرول کنیم، حتی اگر هنوز صفحه در حال بارگیری باشد. وقتی تجربه ما این انتظار را برآورده نمی‌کند و صفحه‌ای به اقدامات ما پاسخ نمی‌دهد، ما را ناامید می‌کند.

واقعیت این است که اغلب، مرورگر نمی‌تواند پاسخ دهد زیرا مشغول تجزیه یک جاوا اسکریپت بزرگ است که عملکرد داخل صفحه را کنترل می‌کند. در حالی که مرورگر در حال بارگیری این فایل است، منابع لازم برای اجرای شنوندگان رویداد را که به ورودی کاربر پاسخ دهد، ندارد.

تأخیر ورودی اول (FID) کمک می‌کند تا میزان ناامیدی کاربر در یک معیار کاربر محور تعیین شود. توجه به این نکته ضروری است که FID زمان پردازش رویداد یا زمان لازم برای ایجاد تغییرات در طرح‌بندی صفحه یا محتوا را اندازه گیری نمی‌کند، بلکه تنها تأخیر در پردازش رویداد توسط کاربر است.

ما می‌توانیم یک مثال جامد از اندازه گیری FID را مشاهده کنیم. در این سناریو، یک کاربر بارگیری صفحه را شروع کرده است. با بارگیری محتویات صفحه و شروع به ارائه موضوع اصلی مرورگر، مشغول اجرای کارهایی مانند بارگیری یک فایل جاوا اسکریپت است.

صفحه قبلاً بارگیری عناصر بصری را آغاز کرده است و کاربر چیز جالبی را می‌بیند و سعی می‌کند با صفحه تعامل داشته باشد. از آنجا که موضوع اصلی در حال حاضر به طور فعال در کارهای دیگر مشغول است، باید زمان تکمیل کار فعلی را روی ورودی کاربر به تعویق بی‌انداخت.

فاصله زمانی که کاربر سعی می‌کند با صفحه درگیر شود و زمانی که مرورگر واقعاً می‌تواند به ورودی آن کاربر پاسخ دهد FID است.

ارزش‌های اصلی وب خود را ارزیابی کنید

هسته حیاتی گوگل چیست

اکنون که همه چیز را درباره Core Web Vitals می‌دانیم، چگونه می‌توانیم بفهمیم که صفحات ما در کجا قرار دارند؟ خوشبختانه چند روش برای تجزیه و تحلیل سایت شما وجود دارد. استفاده از کنسول جستجوی گوگل ساده‌ترین راه برای آدرس دهی به چندین صفحه در یک سایت بزرگ است.

GSC دارای بخشی در قسمت Enhancements در ناوبری اصلی است که در آن می‌توانید تعداد صفحات سایت خود را که تحت تأثیر Core Web Vital قرار گرفته‌اند مشاهده کنید.

بینش در مورد عناصر حیاتی وب Bright Edge

پس از کلیک روی این بخش، گزارشی برای هر شماره Core Web Vital مشاهده خواهید کرد که ممکن است سایت شما در آن مشکل داشته باشد.

همانطور که در مثال زیر مشاهده می‌کنید، سایت brightedge. com یک مشکل جزئی با CLS دارد. ۵ صفحه ما دارای مشکل CLS هستند. در پایین نحوه خواندن بهتر این گزارش را را برای شما برجسته کرده ایم:

عناصر حیاتی وب وایتالز

  • مسئله و دستورالعمل، در این مورد CLS بزرگتر از ۰.۲۵ است.
  • تعداد صفحات سایت شما که تحت تأثیر این Core Web Vital خاص قرار گرفته اند.

گزارشات Core Web Vitals هر صفحه‌ای را که باید تعمیر کنید به شما نشان نمی‌دهد. صادقانه بگویم، این یک راه آهسته و دردناک برای رسیدگی به همه مسائل مربوط به Web Vital خواهد بود، زیرا احتمالاً برای رفع بیش از یک صفحه در یک زمان، به اصلاح موارد در سطح الگو نیاز دارید.

لیستی که حداکثر ۲۰ صفحه مشابه که این مسئله در آن اتفاق می‌افتد. هر URL نمونه صفحات مشابهی را به شما نشان می‌دهد. گوگل از این روش برای برجسته کردن مواردی که مشکلات مشابه در صفحه نمونه شما در سایر صفحات سایت شما یافت می‌شود، استفاده می‌کند.

به عنوان مثال:

اگر مشکلی در وبلاگ خود دارید و همین مشکل در صفحات قسمت نشریات مطبوعاتی، بخش شما اتفاق می‌افتد، فقط یکی از موارد ذکر شده در آدرس‌های اینترنتی url را مشاهده می‌کنید.

اما مورد دیگر نشان داده می‌شود در جزئیات مثال این به شما پیشنهاد می‌کند که صفحات بیشتری در مورد نشریات مطبوعاتی به اصلاح مشابه نیاز دارند.

برطرف کردن هسته اصلی وبسایت شما

معیار Core Web Vital

اکنون که شما بهتر می‌فهمید که هر معیار Core Web Vital چه سنجشی را اندازه گیری می‌کند و چگونه آن‌ها نقاط درد مخاطبان شما را برای دستیابی به محتوای شما و تعامل با برند های شما نشان می‌دهند، زمان آن فرا رسیده است که برای بهبود این معیارها اقدام کنیم. اما مهمتر اینکه، تعامل با مخاطبان خود را افزایش دهید.

هر سایت قرار است تا حدودی منحصر به فرد باشد. به ندرت اتفاق می‌افتد که دو سایت جداگانه دقیقاً از مشکلات یکسانی رنج ببرند. بنابراین مهم است که دامنه‌های خود را به صورت جداگانه جستجو و تجزیه و تحلیل کنید تا به روزرسانی‌هایی که مفیدترین هستند، اولویت‌بندی کنید.

البته؛ موارد رایج‌تری که وب سایت‌ها با آن روبرو هستند وجود دارد و متعاقباً می‌توانیم به رفع مشترکاتی برای مواردی که ممکن است با آ نها روبرو شوید، اشاره کنیم.

فعالیت‌های مشترک برای رسیدگی به LCP

  • بارگذاری فوری را با الگوی PRPL اعمال کنید.
  • بهینه‌سازی مسیر رندر انتقادی.
  • پرونده‌های CSS را بهینه کنید.
  • اندازه و فشرده‌سازی فایل تصویر را بهینه کنید.
  • فونت‌های وب را بهینه یا حذف کنید.
  • JavaScript خود را بهینه یا کم کنید. (برای سایتهای ارائه شده توسط مشتری)

فعالیت‌های معمول برای پرداختن به FID

  • تأثیر کد شخص ثالث را کاهش دهید.
  • زمان اجرای جاوا اسکریپت را کاهش دهید.
  • کار موضوع اصلی را به حداقل برسانید.

فعالیت‌های معمول برای پرداختن به CLS

  • ویژگی‌های اندازه را روی تصاویر و عناصر ویدئویی خود اضافه کنید یا با جعبه‌های نسبت CSS فضا را ذخیره کنید.
  • هرگز محتوایی را بالاتر از محتوای موجود قرار ندهید، مگر در پاسخ به تعامل کاربر.
  • به جای انیمیشن‌هایی که خصوصیات را مجبور به تغییر می‌کند، از انیمیشن‌های تبدیل استفاده کنید.

LCP چه چیزی را اندازه گیری می‌کند؟

LCP مدت زمانی را که برای بارگیری بلوک‌های محتوای مختلف در نمای کاربر (صفحه فعلی) طول می‌کشد، اندازه گیری می‌کند. این معیار فقط به شما می‌گوید که بخش‌های محتوا چقدر سریع روی صفحه قابل مشاهده ، نمایش داده می‌شوند و هیچ چیزی در زیر صفحه در نظر گرفته نمی‌شود.

  • تصاویر
  • تصاویر پوستر ویدئویی
  • تصاویر پس زمینه
  • متن سطح بلوک

صاحبان سایت باید LCP را در ۲.۵ ثانیه پس از شروع بارگذاری صفحه هدف‌گذاری کنند.

افزایش تجربه کاربری

 تغییر طرح‌بندی تجمعی (CLS)

دارندگان سایت برای ایجاد فروش و تبدیل نیاز به تعامل با پیوندها و دکمه‌های سایت را تا حد ممکن آسان می‌کنند.

تغییر چیدمان تجمعی یک معیار است که پیوندها یا دکمه‌هایی را که پس از بارگیری صفحه وب تغییر می‌کنند، مشخص می‌کند و میزان دشواری کاربران را هنگام تلاش برای درگیر شدن با عناصر موجود در سایت شما پس از ارائه صفحه نشان می‌دهد.

UX و طراحی اجزای حیاتی یک تجربه کاربری خوب هستند و اگر یک صفحه وب در هنگام خواندن یک صفحه عناصر را تغییر دهد، کاربر ناامید می‌شود.

CLS به توسعه دهندگان کمک می‌کند تا تعیین کنند که آیا تصاویر یا پیوندها در صفحه جابجا می‌شوند تا صاحبان سایت بتوانند قابلیت استفاده را افزایش داده، نرخ کلیک را افزایش داده و فروش آنلاین را بهبود بخشند.

CLS چه چیزی را اندازه گیری می‌کند؟

CLS اندازه گیری می‌کند که آیا عناصر موجود در نمای قابل مشاهده از موقعیت اولیه خود بین دو فریم رندر شده تغییر مکان می‌دهند یا خیر.

به عبارت ساده‌تر، این معیار به صاحبان سایت کمک می‌کند تا بفهمند که آیا محتوا مانند متن، دکمه‌ها و بنرها در حالی که کاربر در حال خواندن محتوا در یک صفحه خاص است، کنار گذاشته می‌شوند.

عناصری که موقعیت خود را تغییر می‌دهند باعث سردرگمی کاربران می‌شود و مانع از تجربه آن‌ها در یک صفحه می‌شود، بنابراین مهم است که بعد از بارگذاری صفحه در دستگاه کاربر، همه محتواها در جای خود بمانند.

CLS معیارهای اصلی را بررسی می‌کند تا با در نظر گرفتن عوامل مختلف ثبات بصری یک صفحه را از دید کاربر تعیین کند:

  • تغییر چیدمان
  • کسر ضربه
  • کسر فاصله

صاحبان سایت باید CLS ۰.۱ را حفظ کنند.

تأخیر ورودی اول (FID)

مصرف کنندگان آنلاین صفحاتی را می‌خواهند که سریع باشند و تعامل با آن‌ها آسان باشد.

تأخیر ورودی اول، تأخیر ورودی (زمان لازم برای پاسخگویی عنصر صفحه به ورودی کاربر) را برای شناسایی صفحاتی که می‌تواند باعث ناامیدی مخاطبان شما شود، اندازه گیری می‌کند.

وبسایت‌های مدرن از مجموعه‌ای از فناوری‌های پیشرفته و ابزارک‌های محتوای پویا برای ارائه محتوا به مخاطبان خود استفاده می‌کنند.

در حالی که این نوع محتوا می‌تواند تحویل محتوا را بهبود بخشد، این پیشرفت‌ها می‌تواند زمان تاخیری را ایجاد کند که باعث می‌شود کاربر منتظر بماند تا مرورگر خود بر روی ورودی خود عمل کند.

توسعه دهندگان برای بهبود تعامل و کاربردپذیری در سایت باید مدت زمانی را که کاربران منتظر می‌مانند مرورگر به ورودی آن‌ها پاسخ دهد کاهش دهند. یک گیف متحرک که به کاربر نشان می‌دهد چندین بار روی پیوند کلیک می‌کند بدون اینکه اصلاً پاسخ دهد.

FID چه چیزی را اندازه گیری می‌کند؟

FID میزان پاسخگویی صفحه هنگام بارگذاری ورودی‌های عنصر از کاربر را اندازه گیری می‌کند. این بدان معناست که FID فقط رویدادهایی مانند کلیک و فشار کلید را ضبط می‌کند.

هدف صاحبان سایت این است که تجربه کاربری خوبی را با FID زیر ۱۰۰ میلی ثانیه ارائه دهند. لازم به ذکر است که اندازه گیری FID دشوار است زیرا این داده‌ها فقط در این زمینه می‌توانند اندازه گیری شوند.

این بدان معناست که نمره شما به متغیرهای خارج از کنترل شما بستگی دارد، مانند قابلیت دستگاه کاربران و سرعت اینترنت که توسط مخاطبان شما تجربه شده است.

سایر معیارهای عملکرد

وب وایتالز

همانطور که بحث کردیم، Core Web Vital انبوهی از اطلاعات را ارائه می‌دهد که توسعه دهندگان می‌توانند با استفاده از آن‌ها وب سایت‌های خود را برای تجربه کاربر بهبود بخشند.

همراه با معیارهای اصلی ذکر شده در بالا، توسعه دهندگان همچنین می‌توانند بفهمند که کد آن‌ها چگونه بر نحوه استفاده کاربران از محتوا در سایت خود تأثیر می‌گذارد.

این معیارها در حالی که به عنوان بخشی از معیارهای تجربه کاربر در نظر گرفته نمی‌شوند، زمان تاخیر یا سایر عوامل فنی را که می‌تواند بر نحوه تعامل مخاطبان آنلاین با صفحه وب تأثیر منفی بگذارد، تعیین می‌کنند.

بنابراین اجازه دهید نگاهی گذرا به چند معیار دیگر که می‌توانید برای درک تجربه استفاده کنید، بیندازیم.

1.اولین رنگ محتوایی

اولین رنگ محتوا (FCP) مدت زمانی را که مرورگر کاربر برای ارائه عناصر DOM تصاویر، عناصر غیر سفید و SVG) نیاز دارد، اندازه گیری می‌کند.

این معیار منابع مسدود کننده رندر را شناسایی می‌کند و در عرض چند ثانیه اندازه گیری می‌شود، با طیف وسیعی از نمرات FCP:

  • ۰-۲ ثانیه: سبز (سریع)
  • ۲-۴ ثانیه: نارنجی (متوسط)
  • ۴+ ثانیه: قرمز (آهسته)

2.شاخص سرعت

وب سایت‌های سرحال تجربه‌های آنلاین پیشرفته‌تری را ارائه می‌دهند و Speed Index (SI) متوسط زمانی را نشان می‌دهد که محتوای سایت شما برای نمایش به کاربر نیاز دارد.

این معیار جاوا اسکریپت بیش از حد را در یک صفحه شناسایی می‌کند و با دامنه نمرات SI در میلی ثانیه اندازه گیری می‌شود:

  • ۰-۴.۳ ثانیه: سبز (سریع)
  • ۴.۴-۵.۸ ثانیه: نارنجی (متوسط)
  • ۵.۸+ ثانیه: قرمز (آهسته)

3.زمان تعاملی

زمان تعاملی (TTI) مدت زمانی است که طول می‌کشد تا محتوای یک صفحه عملکردی شود تا کاملاً تعاملی باشد.

TTI به شما کمک می‌کند صفحات دارای جاوا اسکریپت غیر ضروری را شناسایی کنید و در عرض چند ثانیه اندازه گیری می‌شود، با طیف وسیعی از نمرات TTI:

  • ۰-۳.۸ ثانیه: سبز (سریع)
  • ۳.۹-۷.۳ ثانیه: نارنجی (متوسط)
  • ۷.۳+ ثانیه: قرمز (آهسته)

4.کل زمان مسدود کردن

زمان مسدود کردن کل (TBT) به صاحبان سایت کمک می‌کند ارزیابی کنند که یک صفحه وب به ورودی کاربر خاص چه مدت پاسخ می‌دهد.

این معیار صفحات با جاوا اسکریپت غیرضروری را شناسایی می‌کند و در میلی ثانیه با دامنه نمرات TBT اندازه گیری می‌شود:

  • ۰–۳۰۰ میلی ثانیه: سبز (سریع)
  • ۳۰۰-۶۰۰ میلی ثانیه: نارنجی (متوسط)
  • ۶۰۰+ میلی ثانیه: قرمز (آهسته)

5.نمرات عملکرد صفحه

نمره عملکرد صفحه یک معیار واحد است که همه معیارهای مهم تجربه کاربر در Core Web Vitals را در نظر می‌گیرد.این امتیاز از یک سیستم امتیازدهی کل در تمام بازدیدهای موبایل و دسک تاپ استفاده می‌کند. برای درک صفحاتی که به سرعت نیاز به بررسی دقیق دارند، میانگین وزنی لازم است تا یک امتیاز واحد ارائه شود.

در حالی که این معیارها در معیار نمره عملکرد صفحه ساده شده‌اند، توسعه دهندگان می‌توانند نمرات هر دسته را بر اساس نمره خاص ۹۰ (خوب)، ۵۰-۹۰ (نیاز به بهبود) و زیر ۵۰ (ضعیف) ارجاع دهند.

از سلامت عملکرد سایت خود مطلع باشید

مجموعه عملکردهای متریک در مجموعه ابزارهای Crawl Site در Moz Pro به شما امکان می‌دهد تا همزمان Core Web Vitals و سایر معیارهای عملکرد را برای هزاران آدرس اینترنتی بررسی کنید.

جمع بندی و نتیجه

بهینه‌سازی موتور جستجو یک بازی با تاثیرات بلند مدت است. یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش ترافیک، داشتن نمره تجربه صفحه خوب گوگل برای همه صفحات مهم در سفر مشتری است.

وب سایت‌های سازمانی با هزاران صفحه محتوا به یک روش بهتر برای نظارت بر شکاف‌ها، اولویت‌بندی مسائل و اندازه گیری تأثیرات و ایجاد این یک روند مستمر نیاز دارند.

با این حال، برای شرکت‌ها، هزینه توسعه و هزینه زیرساخت مورد نیاز برای بهبود کلی صفحه می‌تواند بسیار زیاد باشد و می‌تواند زمان ارزشمندی را از سایر کارهای با تأثیر زیاد صرف کند.

این به شما امکان می‌دهد وب سایت خود را بر اساس توصیه‌هایی با بیشترین تأثیر تجاری که می‌تواند در کمترین زمان با حداقل تلاش ارائه شود، بهینه کنید.

Core Web Vitals یک به روزرسانی عمده توسط الگوریتم جستجوی گوگل است و این به روزرسانی با کمک ابزارهای مناسب می‌تواند به شما کمک کند از خط مقدم جلو بروید و رقبای خود را شکست دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا