ایکون
قالب اکسترا
120 وبسایت آماده شرکتی و فروشگاهی
فقط با 1,378,000 تومان
مشاهده و خرید
رفع خطای پایگاه داده در وردپرس
نقد و بررسی

رفع خطای پایگاه داده در وردپرس

زمانی که وردپرس امکان ارتباط با دیتابیس شما را نداشته باشد، خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده نشان داده می‌شود. رفع خطای پایگاه داده در وردپرس اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه حاکی از یک مشکل جدی است و باید به سرعت برطرف شود. نحوه رفع این خطا را به صورت گام به گام در ادامه آورده‌ایم.

0
12 خرداد 1404
آخرین بروزرسانی: 13 خرداد 1404

نمایش خطا در سایت، به‌طور کلی نشان‌دهنده وجود یک مشکل است. در هرصورت برای رفع آن باید به سرعت اقدام کرد. به‌ویژه هنگامی که این خطا مربوط به دیتابیس وردپرس باشد، نشانه یک مشکل جدی و مهم است. موضوع چالش‌برانگیز این مشکل از آن جهت است که هنگام نمایش این خطا، کاربران هیچ‌گونه دسترسی به سایت شما نخواهند داشت و اگر ادامه‌دار شود، به سئو سایت آسیب می‌رسد.

با این وجود، خوشبختانه رفع خطای پایگاه داده در وردپرس به آسانی انجام می‌شود و تنها نیازمند چند اقدام ساده در پنل مدیریت هاست است. در راهنمای پیش رو، ضمن بررسی علت وجود این خطا، راه‌های رفع آن را به ساده‌ترین روش بیان می‌کنیم.

علت وجود خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده چیست؟

وردپرس به عنوان محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا بر پایه زبان php، مورد استفاده بسیاری از صاحبان سایت قرار می‌گیرد. بنابراین وقوع خطاهای مختلف همچون ارور خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس، برای بسیاری افراد اتفاق می‌افتد.

این خطا، که اروری رایج در سایت‌های وردپرسی شناخته می‌شود، به دنبال عدم ارتباط وردپرس با پایگاه داده رخ می‌دهد. در حقیقت، تمام داده‌های یک وب‌سایت وردپرسی، در پایگاه داده‌ای به نام MySQL ذخیره می‌شوند و در صورتی که وردپرس به دیتابیس شما دسترسی نداشته باشد و یا اتصال میان آن‌ها به درستی انجام نگیرد، این ارور را مشاهده می‌کنیم.

علت وجود خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، به هنگام وجود این ارور، سایت ما برای هیچ کاربری قابل دسترسی نخواهد بود. به همین علت، لازم است برای رفع خطای پایگاه داده در وردپرس به سرعت اقدام کنیم. عدم برقراری ارتباط می‌تواند تحت تاثیر دلایل مختلفی باشد:

  • در قسمت ورود به دیتابیس در فایل wp-config.php اطلاعاتی نظیر نام پایگاه داده، رمز عبور یا نام کاربری و یا پیشوند جداول به اشتباه وارد شده است.
  • این احتمال وجود دارد که اطلاعات موجود در دیتابیس وب‌سایت، به هنگام نصب وردپرس یا افزونه‌ها با مشکل روبرو شده یا نصب به درستی انجام نگرفته باشد.
  • اطلاعات پایگاه داده به جای آن‌که در لوکال هاست باشد، در هاست دیگری قرار دارد.
  • اطلاعات موجود در دیتابیس MySQL ممکن است به هر دلیلی حذف و یا دچار خرابی شود که در این صورت نیز ارور عدم برقراری ارتباط را مشاهده می‌کنیم.
  • نمایش این خطا می‌تواند به نوع هاست شما نیز بازگردد؛ چراکه ممکن است ترافیک ورودی سایت شما بسیار بالا باشد، اما هاستی که از استفاده می‌کنید یک هاست اشتراکی باشد و منابع یک سرور میان چند سایت به اشتراک گذاشته شود.
  • اگر اطلاعات دیتابیس تغییر کرده باشد و یا سرور پایگاه داده پاسخ‌گو نباشد، این ارور را مشاهده خواهید کرد.

علت وجود خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده چیست؟

رفع خطای پایگاه داده در وردپرس

شناخت علت مشکل، قدم اول در رفع است؛ چراکه به تناسب علت وقوع یک مشکل، باید به دنبال راهکاری برای رفع خطای Error Establishing a Database Connection در وردپرس باشیم. همچنین مهم است که با هر میزان از مهارت، پیش از اقدام برای رفع این ارور، یک نسخه بکاپ از سایت خود تهیه کنید تا در صورت مواجهه مشکل در طول برطرف‌سازی، امکان بازگردانی آن را داشته باشید. برای این کار می‌توانید از افزونه داپلیکیتور به عنوان محبوب‌ترین افزونه بکاپ استفاده کنید.

  1. از صحت اطلاعات دیتابیس وردپرس، اطمینان حاصل کنید

معمولا بیش‌ترین علتی که برای ارور خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس مشاهده می‌شود، به عدم درستی اطلاعات در فایل wp-config.php اختصاص داده می‌شود. این موضوع اکثرا به دنبال انتقال سایت به هاست جدید اتفاق می‌افتد.

  • برای بررسی این اطلاعات، ابتدا به هاست خود مراجعه و به بخش File Manager بروید. در این قسمت برای مشاهده نام پایگاه داده، باید پوشه public_html را باز کنید. پس از پیدا کردن فایل wp-config.php ویرایش آن را باز کنید.
  • پس از آن مجددا در پنجره باز شده بر روی edit کلیک کنید. صفحه‌ای که برای شما نمایش داده می‌شود، اطلاعاتی همچون نام دیتابیس، نام کاربر و پسورد شما را در خود دارد. برای اطمینان از درستی این اطلاعات و تطابق با اطلاعات دیتابیس، Manage My Database را از پنل هاست خود باز کنید.

  • پس از آن، در صفحه به نمایش درآمده امکان بررسی اطلاعات دیتابیس مانند نام، نام کاربری و یوزر انتخاب شده برای دیتابیس را خواهید داشت. در این مرحله، مطمئن شوید که کاربر انتخاب شده برای پایگاه داده به درستی وارد شده باشد؛ در صورت وجود خطا، می‌توانید اطلاعات را اصلاح نمایید.

  • در صورتی که اطلاعات صحیح بودند و قصد بررسی رمز دیتابیس را داشتید، بر روی گزینه change password کلیک کنید و تغییر رمز را اعمال نمایید. در صورت تغییر رمز، این تغییرات را در فایل wp-config.php قسمت قسمت DB-PASSWORD نیز اعمال و سیو کنید.

  1. اطلاعات هاست دیتابیس را بررسی کنید

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، یکی از علل وقوع این خطا، وجود اطلاعات دیتابیس در هاستی به غیر از لوکال هاست است. برای رفع خطای پایگاه داده در وردپرس لازم است با شرکت هاستینگ خود در ارتباط باشید و اطلاعات هاست دیتابیس خود را تایید کنید. چراکه ممکن است از سرورهای متفاوتی برای پایگاه داده استفاده کنند.

  1. پیشوند جداول وردپرس را چک کنید

  • ممکن است اطلاعاتی که در فایل wp-config.php وارد می‌کنیم صحیح باشد، اما به اشتباه برای آن‌ها پیشوند غیرمناسبی وارد شده باشد. برای اطمینان از صحت آن، در همین فایل به دنبال $table_prefix = ‘wp_’; بگردید. اگر از پیشوند دیگری به غیر از wp- استفاده کرده باشید و آن را اصلاح کنید، خطا رفع خواهد شد.

  1. سرور پایگاه داده را بررسی نمایید

ممکن است یکی از دلایل وقوع این خطا، از کار افتادن سرور MySQL شما باشد که اکثرا به دنبال وجود ترافیک سنگین، هاست نامناسب و اشتراکی اتصالات همزمان بیش از حد به دیتابیس و یا مشکلات سخت افزاری اتفاق می‌افتد.

  • در چنین زمانی باید بررسی کنید که آیا سرور MySQL شما می‌تواند پاسخ‌گوی ترافیک‌های بالا باشد و یا سرور دیتابیس شما دچار مشکل نشده باشد. برای این منظور، پس از باز کردن پوشه public_html در پنل هاست خود، باید یک فایل php ایجاد کنید و کد زیر را در آن قرار دهید.

<?php

$link = mysqli_connect(‘localhost’, ‘username’, ‘password’);

if (!$link) {

die(‘Could not connect: ‘ . mysqli_error());

}

echo ‘Connected successfully’;

mysqli_close($link);

?>

  • پس از وارد کردن نام سرور، نام کاربری و رمز عبور، بررسی کنید که رفع ارور خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس انجام شده باشد.
  1. پیوند یکتای سایت خود را بروز کنید

  • برای آپدیت url لازم است پس از ورود به پنل هاست، به بخش phpMyAdmin وارد شوید؛ پس از آن، در صفحه باز شده پیش روی شما، WordPress database را انتخاب کنید.
  • در این مرحله لازم است به منو SQL در بالای صفحه بروید و عبارت زیر را در آن درج کنید:

UPDATE wp_options SET option_value=’YOUR_SITE_URL’ WHERE option_name=’siteurl’

  1. تعمیر و بهینه سازی پایگاه داده وردپرس

برای بهینه سازی دیتابیس وردپرس، به پنل هاست خود مراجعه کنید. سپس با وارد شدن به File Manager پوشه public_html را بیابید. در این پوشه فایلی به نام wpconfig.php را پیدا کرده و با کلیک راست بر روی آن، به Edit بروید. لازم است در صفحه ویرایشی که برای شما باز می‌شود، کد زیر را در انتهای آن درج نمایید:

define(‘WP_ALLOW_REPAIR’ , true);

با سیو این کد، امکان آن را خواهید داشت که دیتابیس خود را تعمیر کنید. پس از آن با مراجعه به لینک domain.com/wp-admin/maint/repair.php برای تعمیر اقدام نمایید. در صورت طی کردن صحیح مراحل، با صفحه‌ای که دارای 2 گزینه تعمیر پایگاه داده و تعمیر و بهینه سازی پایگاه داده است، مواجه می‌شوید.

نهایتا پس از هرگونه تغییر، خط کدی که در wp-config.php اضافه کردید بود را پاک کنید؛ چراکه امنیت سایت از نظر امکان اتصال به دیتابیس بدون رمز عبور، به خطر می‌افتد.

و در پایان

باید به این موضوع واقف باشید که طی پروسه نصب و راه‌اندازی سایت خود، مواجهه با ارورهای مختلف، موضوع عجیب و پیچیده‌ای نیست. برای رفع این مشکلات از جمله رفع خطای پایگاه داده در وردپرس، ابتدا علت مشکل را پیدا کنید و سپس به کمک یکی از روش‌های گفته شده در این محتوا مشکل خود را رفع نمایید.

اسماعیل احمدی | کارشناس سئو
اسماعیل احمدی | کارشناس سئو
کارشناسی فناوری اطلاعات، علاقمند به دنیای وردپرس، سابقه 4 سال در زمینه طراحی سایت
سوالات متداول

به تناسب علت وقوع این خطا، از راهکارهای مختلفی همچون بررسی اطلاعات ورودی، تعمیر دیتابیس، آپدیت url و ...، می‌توانید استفاده کنید.

در صورتی که وردپرس به دیتابیس شما دسترسی نداشته باشد و یا اتصال میان آن‌ها به درستی انجام نگیرد، این ارور را مشاهده می‌کنیم.

از طریق درج کد define('WP_ALLOW_REPAIR' , true); در فایل wp-config.php می‌توانید برای تعمیر پایگاه داده را تعمیر کنید.

مقالات مرتبط
بنر
دیلیت اکانت تلگرام؛ آموزش حذف اکانت تلگرام در یک دقیقه
به هر دلیل ممکن است که بخواهید اکانت تلگرامتان را حذف کنید، لازم است که اشاره کنم دلیت اکانت تلگرام کار بسیار راحتی است. به دو طریق می‌توان نسبت به حذف اکانت تلگرام اقدام کرد. یکی از این روش‌ها که روش سریع و فوری است، از طریق وبسایت رسمی تلگرام انجام می‌گیرد.
بنر
بازیابی رمز دوم تلگرام در کمتر از 1 دقیقه!
رمز دوم تلگرام یک روش برای افزایش امنیت حساب کاربری تان است تا از ورود افرادی که به هر طریقی قصد ورود به حسابتان را دارند جلوگیری کنید به این ترتیب حتی اگر کسی به گوشی شما دسترسی داشته باشد نمی تواند وارد حساب شما شود و باید رمز دومی که برای تگرام قرار دادید را داشته باشند.
بنر
4 روش تضمینی تغییر پسورد اینستاگرام
فراموش کردن رمز اینستاگرام یکی از مشکلات رایج کاربران است که در این مطلب به 4 روش رایج و تضمینی بازیابی پرداخته‌ایم. این تغییر رمز حتی در شرایطی که به رمز قبلی دسترسی ندارید هم کاربرد دارد.
بنر
بهترین DNS های رایگان 2025
احتمالا شما هم از سرعت اینترنت شاکی هستید و اگر در مورد روش‌های بهبود آن جستجو کرده باشید، می‌بینید که تغییر DNS از ساده ترین راه حل هاست و با توجه به نیازتان به دنبال dns مخابرات، dns همراه اول یا DNS برای ps4 و پلی استیشن یا … هستید. ما در این مقاله بهترین DNS رایگان را برای شما عزیزان ...
0 دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.